Hero Image
Afbeelding
Column Peter Post
Column van Peter Post
Stuccie nieuws
@ minuten min

Alles moet kloppen

Prachtig waren die winterspelen in Sotsji hè? 

Als je ziet hoe sommige sporters net iets beter, of juist aanzienlijk beter waren dan hun concurrenten. Ik heb vooral met veel bewondering zitten kijken naar dat kleine Russische meisje van vijftien. Ze liet toch even een ongelooflijk stukje kunstrijden zien. Wat een lenigheid! Dat ga ik haar, met mijn versleten knieën, niet na doen. Trouwens een keer ronddraaien of een stukje achteruit wordt voor deze jongen al een moeilijke opgave.

Maar alles moet natuurlijk wel kloppen. Zijn de schaatsjes scherp, is het ijs niet te zacht en ga zo maar door. Zo is het ook met stukadoren; er zijn zoveel factoren die invloed hebben op je resultaat. Ik zal er een paar noemen waar ik de laatste paar weken mee te maken heb gehad:

 

  • Zit de verflaag waar je overheen moet gaan wel goed vast? 
  • (Even ruim van te voren een proefstukje zetten.)
  • Is het beton niet te sterk zuigend?
  • Heeft het gips ’s nachts niet in de vorst gelegen?
  • Staat het hete luchtkanon en de bouwdroger uit?
  • Is het niet te koud op de werkvloer?

 

En last but not least, heb je de Gyproc SkimBlade bij de hand? Een innovatief stuk gereedschap wat het werk een stuk lichter maakt. En als alles dan klopt, kun ook jij een soort van Olympische prestatie neerzetten. 

 

Met natuurlijk Gyproc! 

 

Alleen wel jammer dat na afloop Maxima niet klaar staat om je een dikke knuffel te geven. 

 

Groet,

 

Peter

Over Peter Post

Peter Post is een ouwe rot in het vak. Na 26 jaar zelf als stukadoor gewerkt te hebben, is hij sinds september 2005 Gyproc demonstrateur. Aan iedereen die het maar horen wil, geeft hij demo's over het gebruik van Gyproc gipsen. Op de spaarzame momenten dat hij zijn rei neerlegt, rijdt hij graag rond in zijn oude Citroëns, waaronder een Citroën DS21 uit 1968. Als onze eigen Gyproc gipsen filosoof zal Peter regelmatig zijn mening en visie geven over zijn ervaringen in de stukadoorswereld. 

geplaatst op: 09.12.2022 - bijgewerkt op: 09.12.2022