Hero Image
Afbeelding
Column Peter Post
Column van Peter Post
Stuccie nieuws
@ minuten min

Column Peter Post - 'De collega in de zak'

"Blijf je daar wonen ofzo" of "hebbie niet zo’n zin vandaag". Echt gevatte opmerkingen die menig stukadoor naar zijn hoofd geslingerd krijgt als de collega vindt dat je een beetje op moet schieten bij dat plafond of stukje wand. En dat gebeurt vooral als de gips harder werkt dan de verwerker en er even een tandje bij moet. Dit wil nog wel eens voorkomen als er iets teveel meters ingespoten is of dat de ondergrond bewerkelijker is dan gedacht, maar ongelegen komt het altijd. En even ’n bakkie koffie tussendoor kan je dan wel vergeten.

Of:

Zondagavond, je hebt een lekker weekend gehad als de telefoon gaat, je collega belt, die wil natuurlijk weten hoe laat morgen te beginnen. Denk je. Nee, dat vraagt hij niet, maar hij zegt dat hij een beetje ziekjes is en dus niet kan helpen met dat grote plafond. *#*# … Wat nu? Zo gauw even een andere stukadoor regelen op zondagavond voor de volgende dag is natuurlijk onmogelijk. Dat wordt dus heel hard werken en misschien wel het werk in meerdere delen opsplitsen.

Maar vanaf vandaag hebben wij bij Gyproc de oplossing voor dit probleem. Namelijk je nieuwe collega die in de zak zit, in de vorm van een lekkere trage gips die jou dus nooit in de steek zal laten. Een gips die jou, in al de handelingen die nodig zijn om een mooi stuccie werk te maken, de tijd geeft. Kijk, daar is nou over nagedacht. Dus nu zonder stress in je eentje dat grote plafond of diepe trapgat maken. En een hele grote spuitgang met je collega, als die weer beter is, kan natuurlijk ook, met als voordeel maar een keer de spuit schoonmaken en toch voldoende meters gemaakt hebben.

Van Gyproc Express met 1 uur naar Gyproc Supreme met 5 uur verwerking en daar tussenin Gyproc Royal en Gyproc LP Xcellent. Kortom vanaf nu heb je voor elk werk, elk tijdsbestek, elke mankracht, genoeg keuze in onze gipsen om het werk naar tevredenheid te voltooien.

Wil je kennismaken met je nieuwe maat?

We komen graag met ‘m langs.


Groet Peter

Over Peter Post

Peter Post is een ouwe rot in het vak. Na 26 jaar zelf als stukadoor gewerkt te hebben, is hij sinds september 2005 het gezicht van Gyproc als technisch adviseur. Aan iedereen die maar horen wilt geeft hij demo's over het gebruik van Gyproc gipsen. Op de spaarzame momenten dat hij zijn rei neerlegt, rijdt hij graag rond in zijn oude Citroëns, waaronder een Citroën DS21 uit 1968. Als onze eigen Gyproc gipsen filosoof zal Peter regelmatig zijn mening en visie geven over zijn ervaringen in de stukadoorswereld.