Hero Image
Afbeelding
Column Peter Post
Column van Peter Post
Stuccie nieuws
@ minuten min

Column Peter Post - 'Vaatwasser'

Zo de feestdagen zijn alweer een tijdje voorbij. Erg gezellig was het weer, al was het wel wat moeilijk zitten voor Marcel en mij vanwege alle veren die jullie ons gegeven hadden over de nieuwe Gyproc Supreme. We hebben nog nooit zoveel lovende woorden gehad met de introductie van een nieuw product. Heel erg stimulerend, bedankt nog hiervoor.

Er was vlak voor de kerst nog flink wat stress in huize Post, want na 19 jaar trouwe dienst begaf de vaatwasser het. Eerst dachten vrouw en ik dat we nu wel zonder zouden kunnen, maar na enkele dagen met het teiltje en borsteltje waren we het gauw met elkaar eens. Dat er toch een nieuwe besteld moest worden.

Nou was dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ongelofelijk wat een keus heeft men hierin zeg. Sommige apparaten zetten nog net niet zelf de vaat erin, maar dat scheelt weinig.

 

Nu was de oude vaatwasser erg eenvoudig van bediening, drie temperatuur mogelijkheden, een aan- en uitknop en een pieper als hij klaar was. Simpel en eenvoudig, fantastisch voor deze jongen. Hoe anders is deze nieuwe, oneindig veel knoppen en dus veel mogelijkheden, maar eigenlijk allemaal met hetzelfde doel (de vaat reinigen).

 

Waarom nú dit onzin verhaal zullen jullie denken maar dat zit zo.

 

Er zijn al zo veel uitvindingen die ons leven lichter en dus aangenamer maken, maar in de bouw lopen we daar nog flink achter. Een gemis of niet? En vooral het stukadoren is nog echt een handmatig beroep. Natuurlijk is de steekschop vervangen door de mixer en deze is vervolgens weer ingehaald door de gipsspuit. Maar verder blijft het handwerk.

 

Nu las ik pas dat er een metselrobot met succes is uitgebracht. De metselaar hoeft alleen nog maar de overtollige specie weg te halen. Of hij daar vrolijker van werd stond er niet bij in het artikel.

 

Stel je voor dat je alleen nog maar die witte broek aantrekt om als een leerling de vloer en de kuip schoon te mogen maken. Dan liever toch maar lekker ouderwets heel de dag met rei en spaan in de weer. Wel misschien aan het eind van de dag moe en met hier en daar een pijntje, maar met trots naar die mooie strakke wanden of plafonds kunnen kijken.

 

Waar ik heel nieuwsgierig naar ben of de, eventueel toekomstige, stucrobot ook nog interesse zou hebben in een demo. En welke gips zijn voorkeur zou hebben. Dat zal voorlopig nog gissen blijven denk ik.

 

Groet Peter

Over Peter Post

Peter Post is een ouwe rot in het vak. Na 26 jaar zelf als stukadoor gewerkt te hebben, is hij sinds september 2005 het gezicht van Gyproc als technisch adviseur. Aan iedereen die maar horen wilt geeft hij demo's over het gebruik van Gyproc gipsen. Op de spaarzame momenten dat hij zijn rei neerlegt, rijdt hij graag rond in zijn oude Citroëns, waaronder een Citroën DS21 uit 1968. Als onze eigen Gyproc gipsen filosoof zal Peter regelmatig zijn mening en visie geven over zijn ervaringen in de stukadoorswereld.