Hero Image
Afbeelding
Column Peter Post
Column van Peter Post
Stuccie nieuws
@ minuten min

De Tussenjas

Je hebt het vaak in het voorjaar, na een tijdje heel lekker weer, wordt het ineens weer koud. De winterjas ligt al bij de mottenballen, maar voor het dunne zomerjasje is het nog gewoon te fris. Eigenlijk ideaal weer voor de tussenjas. Gewoon een lekker behaaglijk jack.

Nu zullen jullie denken, gaat die Post nou naast stuc adviezen en gipspleisters zich ook met kleding bezig houden. Nee dat niet natuurlijk maar ik vond het wel een aardige inleiding om het even over de jas van onze spuit gipsen te hebben. De zakken dus van LP Xcellent, XL en X Plus. Deze gaan er even tijdelijk, noodgedwongen door de situatie in Oekraïne, anders uitzien, namelijk bruin met zwarte opdruk.

 

Dus kijk niet raar op als er ineens bruine zakken in de bus gelegd worden bij de handel. Alleen de kleur van de zak is dus anders. Er is niets veranderd aan de kwaliteit en verwerking van de gipsen. Ook al is het misschien een beetje verwarrend, wij zijn in ieder geval heel blij met deze tussenjas. Want elke dag met een aanhanger losse gips ophalen bij de groothandel, is ook een heel gedoe en geeft best veel rommel.

 

Schroom niet te bellen naar Marcel of mij als je nog vragen hebt.

 

Groet Peter.

Over Peter Post

Peter Post is een ouwe rot in het vak. Na 26 jaar zelf als stukadoor gewerkt te hebben, is hij sinds september 2005 het gezicht van Gyproc als technisch adviseur. Aan iedereen die maar horen wilt geeft hij demo's over het gebruik van Gyproc gipsen. Op de spaarzame momenten dat hij zijn rei neerlegt, rijdt hij graag rond in zijn oude Citroëns, waaronder een Citroën DS21 uit 1968. Als onze eigen Gyproc gipsen filosoof zal Peter regelmatig zijn mening en visie geven over zijn ervaringen in de stukadoorswereld.

geplaatst op: 09.12.2022 - bijgewerkt op: 09.12.2022