Hero Image
Afbeelding
Column Peter Post
Column van Peter Post
Stuccie nieuws
@ minuten min

De vlag gaat uit

Zo werd ik laatst gebeld door een vlaggenfabrikant. Die wilde graag weten wat er nu allemaal ging gebeuren bij Gyproc. Ik begreep niet zo gauw wat hij bedoelde, maar na zijn uitleg begon ik het een beetje te snappen. Er was namelijk een toch wel tamelijk grote firma die bij hem de allergrootste vlag had besteld die hij kon leveren. Zo’n lekkere order had hij niet elke dag, dus daar wilde hij wel het fijne van weten.

En het had dus te maken met iets wat bij Gyproc op stapel staat. Ik vroeg hem van: “joh, wie is die firma dan?”, maar dat kon hij wegens privacyregels niet zeggen. Het enige wat hij kwijt wilde, was dat het uit het telefoongebied van 030 kwam.

 

Nu is het wel zo dat bij ons de slimste en meest succesvolle gipspleisterverkoper, wegens de pensioengerechtigde leeftijd, Gyproc gaat verlaten. Maar om daar nu zo’n grote vlag voor te hijsen lijkt mij wat overdreven.

 

Maar ja beste mensen, hij gaat dus wel vertrekken: de heer Ad van den Bos. Je weet wel die man… als je hem een hand geeft, houdt hij altijd zijn pink achter. Die krijg je dus niet. Een beetje een rare gewoonte. En ook de man van de belegen uitspraken zoals “dik gesmeerd is niet verkeerd” of “waarom gaat jouw spaan langzamer als die van je collega”. Maar ook de man waar we, zonder dat jullie dat weten misschien, veel aan te danken hebben. Zonder hem zou er geen Express, Rifino Top, Unique WR of onze legendarische Kontakt zijn. Wellicht pas vele jaren later. En ik denk dat ik nog wel een paar topproducten vergeet die allemaal uit het brein van Ad ontsproten zijn.

 

Maar... heeft hij zin om ermee te stoppen? Ja natuurlijk, straks lekker met Jannie de hort op. En lekker van die files af. Gaat hij het werk missen? Zeker te weten. De gezelligheid en humor die toch altijd wel op de bouwplaats en bij de handel aanwezig zijn. En nog belangrijker, altijd dat eeuwige gezever van jullie over de prijs van dat zakkie gips.

 

Gaan wij hem bij Gyproc missen? Nou dat mogen jullie gerust weten; ik schrijf dit stuccie toch wel met een beetje natte ogen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat we na een maand nadat hij vertrokken is tegen elkaar zeggen: “Ad van den Bos? Schei toch uit, dat was toch een rem op de organisatie”. En door!

 

Groet,

 

Peter

Over Peter Post

Peter Post is een ouwe rot in het vak. Na 26 jaar zelf als stukadoor gewerkt te hebben, is hij sinds september 2005 het gezicht van Gyproc als technisch adviseur. Aan iedereen die maar horen wilt geeft hij demo's over het gebruik van Gyproc gipsen. Op de spaarzame momenten dat hij zijn rei neerlegt, rijdt hij graag rond in zijn oude Citroëns, waaronder een Citroën DS21 uit 1968. Als onze eigen Gyproc gipsen filosoof zal Peter regelmatig zijn mening en visie geven over zijn ervaringen in de stukadoorswereld.

geplaatst op: 09.12.2022 - bijgewerkt op: 09.12.2022