Hero Image
Afbeelding
Column Peter Post
Column van Peter Post
Stuccie nieuws
@ minuten min

Frisse lucht

Zo nog even op het eind van het jaar een Stuccie Nieuws. Een raar jaar was het, met allerlei maatregelen. Neem alleen al de mondkapjes, dan weer wel op en dan weer zonder. Het werkt uiteraard minder lekker met een beetje benauwd gevoel.

Daar over gesproken, ik heb het al zo vaak benoemd, maar zorg tijdens het stukadoren voor voldoende frisse lucht en dan niet alleen vanwege Corona. Vooral nu het vochtig en koud is buiten, ben je geneigd om lekker alles dicht te houden tijdens de werkzaamheden. En als het effe kan nog een lekker kacheltje draaiend. Heerlijk werken zo natuurlijk, dat snap ik, alleen vindt de gips het niet fijn. Die krijgt het tijdens de verwerking een beetje benauwd. De concentratie vocht in de lucht is op een gegeven moment zo hoog dat de gips niet verder kan in zijn verharding proces, met allerlei rare klachten als gevolg. Dus zet open dat raam of die deur en je zal merken dat het een stuk lekkerder werkt.

 

De Pronkstucweken zijn inmiddels voorbij en ik kan zeggen dat het een groot succes was. Heel veel leuke en positieve reacties gekregen op de actie. Er is een prachtig bedrag opgehaald van € 24.000,- , mooi resultaat. Een “dank jullie wel”, is hier zeker op zijn plaats, echt geweldig. Misschien wel voor herhaling vatbaar.

 

Ook nog iets leuks om naar uit te kijken? We willen het komende jaar er flink tegen aan met nieuwe bedenksels. Wat dat gaat worden kan ik nog niet zeggen maar wat ik gezien en getest heb in de fabriek, niks mis mee. Ik heb de champagne hiervoor alvast koud gelegd.

 

Fijne feestdagen iedereen!

 

Groet Peter

Over Peter Post

Peter Post is een ouwe rot in het vak. Na 26 jaar zelf als stukadoor gewerkt te hebben, is hij sinds september 2005 het gezicht van Gyproc als technisch adviseur. Aan iedereen die maar horen wilt geeft hij demo's over het gebruik van Gyproc gipsen. Op de spaarzame momenten dat hij zijn rei neerlegt, rijdt hij graag rond in zijn oude Citroëns, waaronder een Citroën DS21 uit 1968. Als onze eigen Gyproc gipsen filosoof zal Peter regelmatig zijn mening en visie geven over zijn ervaringen in de stukadoorswereld.

geplaatst op: 14.12.2021 - bijgewerkt op: 09.12.2022