Hero Image
Afbeelding
LOOPD campagne
Verduurzamen & Circulariteit
@ minuten min

Hét eerste remontabele Metal Stud wandsysteem

De vraag naar hergebruik van grondstoffen en duurzame oplossingen in de bouw stijgt. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een duurzame innovatie om onze binnenwanden herbruikbaar te maken. De oplossing: Gyproc LOOPD®. Hét eerste remontabele Metal Stud® wandsysteem.

 

Waar jij nu zijn school mee bouwt, bouwt hij later jouw woning van.

Remontabele wanden door de losmaakbare voegafwerking

De voegafwerking van het Gyproc LOOPD® wandsysteem is na gebruik van de wand losmaakbaar. Op deze manier worden de schroeven zichtbaar en kan de Metal Stud® wand eenvoudig worden gedemonteerd voor hergebruik of recycling.

 

De mate van hergebruik en is afhankelijk van het type en de staat van demontage. Standaard Gyproc gipskartonplaten zijn 1 tot 2 keer herbruikbaar, de sterkere DuraGyp gipskartonplaat is ca. 3 keer herbruikbaar en de zeer robuuste HABITO® gipskartonplaat is ca. 5 keer herbruikbaar. Gyproc Metal Stud® profielen kunnen ca. 3 keer opnieuw worden gebruikt. De prestaties op het gebied van brand, geluid en stabiliteit blijven gegarandeerd bij schroefgaten in de gipskartonplaten. Na gebruik zijn alle onderdelen volledig recyclebaar.

Noodzaak tot duurzame oplossingen in de bouw

In het klimaatakkoord van Parijs (2017) en het Nederlands Klimaatakkoord (2019) is afgesproken gezamenlijk toe te werken naar een circulaire economie. “Als fabrikant van gipssystemen en -producten voor de binnenruimte zijn wij ons bewust van onze rol in het verduurzamen van de gezamenlijke leefomgeving. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een duurzame oplossing om onze binnenwanden herbruikbaar te maken.

 

Gyproc LOOPD® zijn onze duurzaamste wanden tot nu toe. En dat niet alleen! Zo werken we met elkaar aan een wereld met mínder gebruik van nieuwe grondstoffen en méér gebruik van bestaande materialen. Met deze innovatie zetten we een grote stap in de richting van de verschillende doelstellingen die Saint-Gobain, onze moederorganisatie, heeft gesteld om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn en bij te dragen aan een circulaire economie”, vertelt Mark van Houten, commercieel directeur Gyproc en ISOVER Nederland.

geplaatst op: 01.02.2023 - bijgewerkt op: 26.04.2023