Hero Image
Afbeelding
Gyproc Trophy winnaar 2022
Gyproc Trophy
4 minutes min

Muller Afbouwgroep wint Gyproc Trophy 2022

Op 23 september jl. werd tijdens een feestelijke avond in het Utrechtse TivoliVredenburg theater de Nationale Gyproc Trophy 2022 uitgereikt. Muller Afbouwgroep ging als winnaar naar huis met de Gyproc Trophy 2022 voor het markante project New Amsterdam Court House, het nieuwe rechtbankgebouw aan de Amsterdamse Zuidas.

Categorie Utiliteitsbouw

In de categorie Utiliteitsbouw was B&O Projectafbouw de winnaar met het project Echo TU Delft, het bijzondere en multifunctionele onderwijsgebouw. In deze categorie was Kwakman Groep de runner-up met het project AMC renovatie beddentorens.

Categorie Woningbouw

In de categorie Woningbouw kende de vakjury de hoofdprijs toe aan A.T. Projecten met het spraakmakende project The Valley in Amsterdam. Voor Wouters Totaalafbouw was de runner-up prijs voor het bijzondere woningbouwproject ’t Eemgoed in Almere in deze categorie zeer verdiend.

De Innovatieprijs

De winnaar van de Innovatieprijs werd deze editie gekozen uit alle 32 inzendingen. De vakjury kende deze prijs toe als een ‘oeuvreprijs’ aan Kwakman Groep.

Nationale Gyproc Trophy 2022

De Nationale Gyproc Trophy wordt iedere twee jaar uitgereikt. Met deze prijs waardeert Saint-Gobain Gyproc Nederland de creativiteit en het vakmanschap van de top van afbouwend Nederland: de Gyproc Professionals. Voor deze 8e editie zonden de Gyproc Professionals in totaal 32 projecten in, in de categorieën Woningbouw en Utiliteitsbouw.

Tom van Engelen, manager Marketing, Techniek & Innovatie van Saint-Gobain Gyproc Nederland blikt terug op de avond: “De Gyproc Trophy was voor de 8e keer een prachtig podium om aan de Gyproc Professional-bedrijven waardering en erkenning te tonen voor hun vakmanschap, inzet én creativiteit. De Trophy is de bevestiging van ons partnerschap en daar hechten wij veel waarde aan. Wij feliciteren alle winnaars en runners-up met hun prachtige prestaties!”

Gyproc Professionals Keuze

De ‘Gyproc Professionals Keuze’ is een publiekprijs die wordt gekozen door de Gyproc Professionals zelf. In deze categorie dongen alle 32 inzendingen mee naar de prijs. Dit jaar mocht Muller Afbouwgroep ook deze ereprijs in ontvangst nemen voor het project New Amsterdam Court House.

Vakjury

De inzendingen zijn zorgvuldig beoordeeld door de vakjury, onder voorzitterschap van Jos Lichtenberg. De overige leden van de jury, afkomstig uit vele disciplines van de bouwkolom, zijn Eloise Maingay, Ad Tissink, Ad Maas, Jos van den Hoven en Eric Vreedenburgh. Bij de beoordeling van de inzendingen kijken de juryleden naar vakmanschap, het realiseren van de gewenste architectuur, bouwkundig slimme oplossingen, samenwerking, de rol van het afbouwbedrijf tijdens het bouwproces en de realisatie van de technische criteria. Daarnaast speelt de wijze waarop de ingezonden informatie is gepresenteerd in woord en beeld een belangrijke rol.

Juryvoorzitter Jos Lichtenberg geeft zijn visie op de ontwikkeling van de Gyproc Trophy en het juryproces: “Ik ben er vanaf de eerste editie bij geweest en heb de prijs zien groeien. Qua betekenis en uitstraling, maar ook qua aandacht en entourage. Zeer zorgvuldig wordt stap voor stap toegewerkt naar het toekennen van de prijzen. Dat en het uiterst professioneel georganiseerd proces met als slot een groots prijsuitreikingsevent, laten zien dat de inzendingen zeer serieus worden genomen. Onderdeel van het juryproces is een rondreis door Nederland om voorgeselecteerde inzendingen daadwerkelijk te bezoeken. Deze editie bezochten we enkele projecten zelfs een tweede keer. Voor de jury vormt die rondreis een hoogtepunt in het proces en we genieten van het getoonde vakwerk. Wij zijn uiteindelijk voor alle prijzen eensgezind in onze keuzes geweest. Gelukkig mochten we ook dit jaar runner-ups aanwijzen, waarmee we meer dan vroeger onze waardering voor de kwaliteit in de breedte kunnen uiten.”

 “Wij zijn de leden van de vakjury weer zeer erkentelijk voor hun tijd, enthousiasme en energie om uit alle prachtige inzendingen deze mooie winnaars en runners-up te kiezen. Het was zeker geen eenvoudige opgave!”, aldus Tom van Engelen.

geplaatst op: 26.09.2022 - bijgewerkt op: 06.12.2022