Hero Image
Afbeelding
Afbouwpakketten
@ minuten min

Nieuwe Afbouwpakketten productielijn feestelijk geopend

Opening Afbouwpakketten productielijn door Frank te Poel en Mark van Houten

V.l.n.r.: Frank te Poel, CEO Gypsum & Insulation Building Activity Benelux, en Mark van Houten, CEO Saint-Gobain Solutions. 

Samen met Saint-Gobain Solutions introduceert Gyproc een innovatieve Afbouwpakketten® productielijn. De nieuwe lijn maakt, zaagt en sorteert gipsplaten nóg efficiënter. De ingebruikname van de productielijn werd op woensdag 7 februari in het bijzijn van een groep Gyproc Professionals op feestelijke wijze gevierd. Op maandag 25 maart is de productielijn officieel geopend.

De nieuwe Afbouwpakketten® productielijn zorgt voor een enorme automatiserings- en efficiëntieslag. “Afbouwpakketten® zijn prefab op maat gemaakte gipsplaten die we als compleet werkpakketten in de juiste werkvolgorde per ruimte afleveren op de bouwplaats. Hierdoor kan er sneller gewerkt worden, wordt er bespaard op logistieke kosten en is er minder snijafval en stof op de bouwplaats. De nieuwe productielijn maakt dit proces nóg sneller en efficiënter.” Vertelt Mark van Houten, CEO van Saint-Gobain Solutions.

 

Frank te Poel, CEO Gypsum & Insulation Building Activity Benelux, licht toe: “innovatie en duurzaamheid gaan in de bouwsector niet alleen over producten, maar ook over processen. Dankzij onze nieuwe productielijn, die met ondersteuning van software de juiste materialen voor de Afbouwpakketten® selecteert en op maat maakt, kan een aannemer de productiviteit op de bouwplaats verhogen. Dit helpt onze klanten om dóór te bouwen.”

Volledig automatisch

Het project tekenen we vooraf in BIM uit met behulp van onze nieuwe BIM Plug-in. Per ruimte delen we de wanden efficiënt op in gipsplaten en bepalen de werkvolgorde. De klant controleert de tekeningen en na akkoord gaan deze het Order Management Systeem (OMS) van Saint-Gobain Solutions in. Nadat de order is aangemaakt en besteld, nemen we deze in productie. Het productieproces werkt volledig digitaal en automatisch. Dit bespaart enorm veel tijd en voorkomt faalkosten.

Minder afval op de bouwplaats

De productielijn optimaliseert het zaagproces en beperkt het afval tot een minimum. Reststroken gebruiken we opnieuw óf gaan direct naar de naastgelegen gipsrecyclingfabriek. Hier scheiden we het gips van het karton. Dit zamelen we apart in en gebruiken we opnieuw in de productie van gipsplaten.

Op de bouwplaats kan de monteur de gipsplaten direct op volgorde monteren per ruimte. Aanvullende handelingen, zoals het snijden van het materiaal, zijn niet meer nodig. Dit voorkomt bouwafval en verkort de arbeidsduur op de bouwplaats.

Ga zelf aan de slag met Gyproc Afbouwpakketten®

Het gebruik van Gyproc Afbouwpakketten® leidt tot maximaal rendement én optimale productiviteit. Om dat voor jou te bereiken lopen we samen een aantal fases door. Ontdek hier het proces van Gyproc Afbouwpakketten®.

Ben je benieuwd wat Gyproc Afbouwpakketten® voor jouw project kunnen betekenen? Maak een afspraak met jouw Gyproc adviseur.

Kijk voor meer informatie op www.gyproc.nl/afbouwpakketten.

geplaatst op: 26.03.2024 - bijgewerkt op: 29.03.2024