Hero Image
Afbeelding
Xella kiest voor Gyproc
Gips
Stuccie nieuws
@ minuten min

Xella kiest voor Gyproc

Kunnen we de kwaliteit van het afwerksysteem op Ytong cellenbeton separatiepanelen waarborgen? Die vraag stelde Xella aan Gyproc. Natuurlijk kunnen we dat!

Vanuit deze vraag ontwikkelde Gyproc samen met Xella een nieuw afwerksysteem dat perfect op elkaar is afgestemd. Het systeem is door het COT, de onafhankelijke onderzoeksorganisatie voor de bouw, getest op hechting. Zowel op de hechting van de producten op cellenbeton als op de onderlinge hechting zijn hechtproeven uitgevoerd. Hierdoor kunnen we het eindresultaat garanderen.

Het systeem bestaat uit:

Stap 1: Gyproc Royal
Stukadoorsgips met een zeer goed vullend vermogen en zakt niet uit. Daardoor ook ideaal geschikt voor het vullen van grote gaten en sleuven en het stellen van hoeken.

Stap 2: Gyproc ProSkim Base
Gipsgebonden reparatiepleister voor het repareren van de naden tussen de elementen en als tweede laag over de Royal. De ProSkim Base is goed tot nul uit te smeren zonder dat het product verbrandt.

Stap 3: Gyproc ProSkim Finish
Kant-en-klare handpleister voor het extra glad en wit afwerken van de wand.

Om alle door Xella ingehuurde afwerkers van Ytong separatiepanelen bekend te maken met het systeem, hebben Gyproc en Xella demonstratiemiddagen georganiseerd.

Tevreden gebruikers

Jos van de Velde werkt al 25 jaar voor Xella. We gingen bij hem langs om te vragen wat hij van het nieuwe systeem vindt. Hij is zeer tevreden: “De Gyproc Royal klinkt minder in en zakt niet uit, dit scheelt mij tijd en materiaal tijdens het repareren van de vullaag. De ProSkim Base verwerkt erg soepel naar nul en de ProSkim Finish pleistert heel licht en geeft een mooie witte afwerking! Ik ben erg content met dit nieuwe systeem”. Verder is de garantie op het systeem belangrijk voor hem. “Door de zekerheid op hechting van alle productlagen, hoef ik niet terug te komen op een project, en laten we eerlijk zijn: tijd is geld”.

Het afwerksysteem met Gyproc producten is ook geschikt voor op beton, kalkzandsteen en gipsblokken.

Ben je benieuwd naar dit nieuwe systeem?
Neem contact op met een van de technisch adviseurs van Gyproc.

Xella kiest voor Gyproc