Hero Image
Afbeelding
Internationale trophy
3 minutes min

International Gyproc Trophy

De Saint-Gobain Gypsum International Trophy werd in 1998 voor de eerste keer uitgereikt. De prijs dient als erkenning van, en beloning voor de creativiteit en het vakmanschap met gipsplaatsystemen van plafond- en wandmontagebedrijven. Een internationale jury, bestaande uit specialisten op het gebied van bouwkundige architectuur en afbouw, beoordeelt de inzendingen op vakmanschap, architectuur, innovatie en technische criteria. Dit internationale evenement vindt om de twee jaar plaats. De winnaars van de nationale Gyproc Trophy dingen mee naar de Saint-Gobain Gypsum International Trophy. 

International Trophy 2021

De twaalfde International Gypsum Trophy is, na enig uitstel door de pandemie, uitgereikt in november 2021. Deze editie kende groot Nederlands succes met Schuurmans Afbouwsystemen als winnaar van de overall Grand Prix voor Woongebouw Pontsteiger in Amsterdam en de tweede prijs in de categorie Non-Residential voor het Raadhuishotel (Pestana Riverside Amsterdam). Prachtige waardering en erkenning voor Schuurmans in een veld van maar liefst 74 hoogstaande inzendingen uit 32 landen!

International Trophy 2018 

De 11e editie van de International Trophy vond in maart 2018 plaats in Lissabon en was groter dan ooit: maar liefst 87 projecten uit 37 landen streden om de 6 prijzen.

Nederland was ook dit jaar weer sterk vertegenwoordigd met 5 inzendingen, de winnaars van de nationale Trophy 2017. De Nederlandse inzendingen waren: namens Kwakman Afbouw Volendam de projecten QO Hotel Amsterdam en het Wijnhavenkwartier in Den Haag, namens Gepla Afbouw de projecten Ligne Sittard en het Eerbeek ‘all-electric’ renovatieproject; MAT Afbouw was vertegenwoordigd met de TU Delft, campus Technische Natuurwetenschappen.

International Trophy 2016

De 10e editie van de International Trophy vond plaats  in juni 2016 in Praag. Er waren meer dan 80 afbouwprojecten uit 35 landen ingediend. Accompli Afbouw uit Zuidland won de eerste prijs in de categorie Innovation & Sustainability. De Zuid-Hollandse afbouwspecialist won de prijs voor de toepassing van zijn technische kennis, de samenwerking met alle betrokken partijen en de gebruikte montagetechnieken in Theater De Stoep in Spijkenisse.

International Trophy 2014

Bij de International Trophy 2014 in Berlijn won montagebedrijf Van Vonderen Interior Contractors b.v. de Runner-up prijs in de categorie Plasterboard. De Nederlandse afbouwspecialist won de prijs voor zijn vakmanschap en hoge afwerkingsniveau in het Erasmus Medisch Onderwijscentrum in Rotterdam.

International Trophy 2012

Bij de Internationale Trophy 2012 viel de inzending van MAT Afbouw met het Stadskantoor Nieuwegein in de prijzen. Zij werden runner-up in de categorie Innovatie.

Nederlands Gyproc Trophy succes

De Nederlandse inzendingen gooiden ook bij eerdere Trophy’s al hoge ogen. Zo werd de winnaar van de Gyproc Trophy 2007, Gerko Projectafbouw met het Agora Theater in Lelystad, in 2008 tijdens de Internationale Trophy in Brussel als winnaar gekozen.

Hierdoor had Gyproc Nederland het genoegen gastheer te zijn de van de Internationale Trophy in 2010 die in Amsterdam werd gehouden. Ook hier deed de winnaar van de Gyproc Trophy uit 2009, MAT Afbouw met het Conservatorium in Amsterdam en de inzending van Schuurmans Afbouwsystemen met het Woonzorg project in Middelburg tot de allerlaatsten mee om de prijzen.

geplaatst op: 01.02.2023 - bijgewerkt op: 11.01.2024