referentieproject

De Raedt

Opdrachtgever
VORM Transformatie en Renovatie BV
Architect
Bos Hofman Architektenkombinatie
Aannemer
VORM Transformatie en Renovatie BV
Oplevering

Locatie

-
Rotterdam
Nederland

Type

Droge afbouw

Type bouw

Transformatie

Segment

Producten van

Afbeelding
De Readt

Situatiebeschrijving

Het voormalig Albeda College op de hoek van de Mathenesserlaan en de Heemraadsingel in Rotterdam werd in dit project omgetoverd tot woongebouw De Raedt met 51 luxe koopappartementen, waarvan 3 luxe penthouses verdeeld over 6 etages. Het volledige gebouw heeft een facelift gekregen waardoor het gebouw beter aansluit op de omgeving, dat sinds 2014 werd aangewezen als beschermd stadsgezicht.

Uitdaging

Binnen dit project was sprake van meerdere uitdagingen:

  • Een oud pand omtoveren tot een modern woningcomplex dat moest voldoen aan de huidige eisen van het Bouwbesluit (denk aan interne geluidsisolatie en brandveiligheid) was in algemene zin een uitdaging.
  • Daarnaast blijft transformatie altijd lastig te budgetteren. Welke onverwachte kosten gaat men tenslotte nog tegenkomen? Binnen budget inkopen, monteren en ook transporteren in hartje Rotterdam was daarom zeker ook een uitdaging.
  • Een extra aandachtspunt/uitdaging was de factor duurzaamheid en het doel om de CO2-uitstoot terug te dringen.
     

Oplossing

Transformatie kan zorgen voor een bijdrage aan het aanbod van woningen. Op dichtbevolkte plekken in Nederland (zoals Rotterdam) is er tenslotte weinig ruimte voor nieuwbouw en bieden dergelijke transformaties uitkomst. De Metal Stud® systemen van Gyproc zijn uitermate geschikt voor toepassing in deze transformaties. Een veelzijdig systeem dat in lastige projecten makkelijk, licht en snel te verwerken is. Daarbij draagt het bij aan het eenvoudig behalen van geluids- en brandeisen.

Doordat de vele wand- en plafondoppervlaktes van De Raedt bekleed zijn met de Gyproc Cradle to Cradle gecertificeerde gipskartonbeplating, is er een bijdrage geleverd aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.