referentieproject

Galapagos Office

Opdrachtgever
Provast
Architect
OZ Architects
Aannemer
De Vries en Verburg
Oplevering

Locatie

-
Oegstgeest
Nederland

Type

Droge afbouw

Type bouw

Nieuwbouw

Segment

Producten van

Afbeelding
Galapagos

Situatiebeschrijving

Op het Leiden Bio Science Park realiseerde De Vries en Verburg in opdracht van Provast The New Galapagos Office. Galapagos is gebruiker en tevens eigenaar van het gebouw. Het kantoor omvat circa 17.000 m² kantoor- en laboratoriumruimte.

Het kantoorgebouw is een echte eyecatcher aan de A44 en presenteert zich nadrukkelijk met een spectaculair atrium. Het ontwerp is van de hand van OZ Architects en kenmerkt zich door een moderne uitstraling en grote transparantie. De flexibele verdiepingsvloeren met extra vrije hoogte zorgen er mede voor dat het gebouw toekomstbestendig is.

Uitdaging

In opdracht van De Vries en Verburg heeft MB Afbouwmontage BV de Metal Stud® wanden gemonteerd op dit project. De uitdaging lag daarbij in het feit dat er vier staalconstructies per verdieping, van de tweede t/m de zesde verdieping 60 minuten brandwerend gemaakt dienden te worden. En deze wanden dienden tegelijkertijd als esthetische wanden voor het gebruiksgemak van het gebouw. De wanden dienden ook Klasse A afgewerkt te worden, dus elke oneffenheid zou zichtbaar zijn.

Daarnaast speelde de tijdsdruk een grote rol in het project. Dus een makkelijk te verwerken plaat, de FireBloc, die ook nog eens aan alle eisen voldoet, was voor alle partijen een win-win situatie.

Oplossing

Gyproc heeft MB Afbouwmontage BV vanaf de offertebasis gesteund in het project en verschillende oplossingen aangedragen om deze wanden te monteren. Hier kwam uiteindelijk naar voren dat de (op dat moment) nieuwste plaat van Gyproc, de FireBloc, hier ideaal voor was. Een makkelijk te verwerken plaat, die ook nog eens een financieel voordeel had voor zowel aannemer als MB Afbouwmontage BV.

De stalen constructies bestonden uit 'kruizen' staal, waarbij de Metal Stud® tussen de kruizen gemonteerd moesten worden, en de beplating er voorlangs moest lopen om de brandwerendheid te behalen. Aangezien de staalconstructie circa 25 cm breed was, moest er een dubbel skelet wand gebouwd worden waardoor de gehele constructie de 60 minuten brandwerendheid zou behalen aan beide zijdes van de wand.

Alle overige binnenwanden zijn ook als Metal Stud®  wanden gemonteerd, waardoor dit een groot, uitdagend en prestigieus project is geworden voor MB Afbouwmontage BV. Door middel van de juiste monteurs op de bouw, aangestuurd door de voorman en korte lijnen tussen leidinggevende teams, heeft MB Afbouwmontage BV een mooi project op kunnen leveren zonder noemenswaardige problemen.