referentieproject

GustoMSC

Opdrachtgever
offshore ingenieursbureau GustoMSC
Architect
JHK Architecten
Aannemer
Aannemingsbedrijf Van der Tempel
Oplevering

Locatie

-
Schiedam
Nederland

Type

Droge afbouw

Type bouw

Transformatie

Segment

Producten van

Afbeelding
GustoMSC

Situatiebeschrijving

Een prachtig gebouw: de voormalige scheepstimmerwerf Wilton Fijenoord te Schiedam. Nu de huisvesting van GustoMSC, in een ver verleden de grootste concurrent van Wilton Fijenoord.

Uitdaging

De voormalige scheepstimmerwerf kenmerkt zich door enorme open vloeroppervlakten rond een atrium. De grote verdiepingshoogtes en de enorme raampartijen dragen bij aan een enorm ruimtelijk effect. Daarnaast leent deze hoogte zich er uitstekend voor om de complete installatietechniek onder de vloer te plaatsen.

Oplossing

Inblaas- en afzuigroosters en aansluitpunten voor data en elektra zijn in de vloer opgenomen en kunnen naar wens verplaatst worden dankzij het modulaire vloersysteem, hetgeen zorgt voor een flexibel installatieconcept.

Het grote voordeel is natuurlijk dat er geen verlaagde plafonds nodig zijn en zo de beeldbepalende betonnen constructie optimaal in beeld blijft. Het industriële karakter wordt extra geaccentueerd door de pantry’s, reproruimten, en overleg- en concentratieplekken als vrijstaande units in de ruimte te plaatsen. Deze units zijn vervaardigd uit Metal Stud® en verzwaarde stijlen. Halfhoge scheidingswanden zorgen daarbij voor akoestische comfort en dragen zorg voor visuele rust.

De begane grondvloer met een oorspronkelijke vrije hoogte van meer dan zeven meter, is voorzien van een tussenvloer. Zo ontstonden twee verdiepingen, de onderste, de originele begane grond en de eerste als nieuwe vloer. De onderste functioneert als parkeergarage, de eerste huisvest onder andere het bedrijfsrestaurant.

De burgemeester van Schiedam plaatste een boom in het atrium als symbool van het nieuwe leven in dit markante gebouw. Een nieuwe geschiedenis voor de timmerfabriek.