referentieproject

Heuvelgalerie

Opdrachtgever
Pennings Groep
Architect
van Aken architecten
Aannemer
Pennings Groep
Oplevering

Locatie

Ten Hage straat
Eindhoven
Nederland

Type

Droge afbouw
Natte afbouw

Type bouw

Renovatie

Producten van

Afbeelding
Heuvelgalerie

Situatiebeschrijving

In 2014 werden de eerste mock-ups gemaakt voor de verbouwing van één van de drukste winkelcentra van Eindhoven. Extra sfeer creëren en het winkelcentrum een upgrade geven was de opdracht. Niet wetende dat dit zou leiden tot een complete upgrade van de hele Heuvelgalerie. Het project is daarom ook in meerdere fases uitgevoerd en de opdrachten zijn per fase verstrekt. 

Uitdaging

Naast de moeilijkheidsgraad van dit super gedetailleerde project was het een enorme uitdaging om het project zodanig uit te voeren dat het winkelende publiek er geen last van ondervond én voor de winkeliers de dagelijkse werkzaamheden door konden gaan. 

Oplossing

Een van de drukste winkelcentra van Eindhoven verbouwen: geen probleem voor Janse Afbouw. Dit uitvoeren zonder dat het winkelende publiek en de winkeliers daar hinder van ondervonden: ook geen probleem.

De oplossing: van 10.00 uur tot 18.00 uur overvol met winkelend publiek en in de avonduren het complete winkelcentrum voorzien van nieuwe plafonds en koven. Vanaf 22.00 uur werd het materieel klaargezet en tot 7.00 uur werden de, vaak vooraf geprefabriceerde, plafonds gemonteerd. Dit gebeurde met een team van twaalf ervaren monteurs welke de plafonds in alle soorten en maten, zelden recht, veelal gebogen en zelfs getordeerd (waarbij strijklicht gegarandeerd is) hebben gemonteerd. Om ervoor te zorgen dat het winkelende publiek geen idee had van de nachtelijke werkzaamheden werd ervoor gezorgd dat na 8.00 uur alles weer spik en span was.

Om de grootte van het project te omvatten werd het in meerdere fases uitgevoerd. Startend met de mock-up van de koven langs de gebogen plafonds in de passage. Vervolgens zijn de ronde plafonds tot stand gekomen met daarin verwerkt de nodige technieken zoals verlichting, af- en toevoer lucht en brandmeldinstallatie. Door middel van een goede samenwerking, communicatie en overleg met de overige partijen heeft Janse Afbouw ook dit succesvol kunnen integreren in de koven en plafonds. Fase voor fase werden de zogenoemde 'nodes' afgewerkt en uiteindelijk is men overgegaan naar de gesegmenteerde en ronde koven langs de balustrades.

De onderliggende parkeergarage kon vervolgens niet achterblijven en is door de opdrachtgever Pennings Groep compleet opnieuw geschilderd. De voorportalen van de liften zijn in deze fase uiteindelijk ook allen voorzien van nieuwe plafonds en lichtlijnen. Wat rest was de entree en de bekledingen van de roltrappen.

Uiteindelijk heeft Janse Afbouw samen met opdrachtgever Pennings Groep ruim vier jaar mogen werken aan de upgrade van dit prachtige project.