referentieproject

Hoofdkantoor Burkely

Opdrachtgever
Burkely
Architect
BRuud in Vorm
Aannemer
DAT Afbouw
Oplevering

Locatie

Tradepark 58
Tilburg
Nederland

Type

Droge afbouw

Type bouw

Nieuwbouw

Segment

Producten van

Afbeelding
Burkley

Situatiebeschrijving

Burkely, de producent van luxe tassen, wil meegaan met de tijd en daarom is er gekozen om in 2021 een compleet duurzaam nieuw pand neer te zetten in Tilburg. Om zo niet alleen duurzaam tassen te produceren, maar ook duurzame huisvesting te realiseren. Naast kantoorruimte is er in het pand een grote ruimte als 'showroom' en magazijn gerealiseerd.

Het nieuwe hoofdkantoor op Tradepark 58 te Tilburg moest een eyecatcher worden voor de omgeving en een thuiskomen voor klanten en zakenrelaties. Met het gevoel alsof je als bezoeker een huiskamer binnenloopt.

Uitdaging

Project Burkely Tilburg is een nieuwbouw project geweest met diverse uitdagingen:

  • Kleine ruimtes voor montage. 
  • Het project moest BREAAM worden uitgevoerd van de opdrachtgever.
  • Constructieve uitdagingen die getackeld moesten worden met de architecten, zoals de hangwanden boven de glaswanden.

Oplossing

De innovatie zit in dit project voornamelijk in de hangwanden boven de glaswanden. Hierbij moest DAT Afbouw BV een oplossing bedenken waarbij het stabiel genoeg was en waarbij er niks anders in het zicht was dan de Metal Stud® koof. Als oplossing zijn er diverse zakstukken gemonteerd boven de glaswanden.

De balustrades langs de entree en bij de trap moesten extra verstrekt en verzwaarden worden om veiligheid te kunnen garanderen. De Belboxen bestonden uit vrij simpele wanden, maar met hoge eisen voor de geluidsabsorptie. Deze moesten voorzien zijn van hogere waardes en zijn daarom uitgevoerd met een ander type beplating.