referentieproject

Huis van Albrandswaard

Opdrachtgever
Bouwonderneming Stout B.V.
Architect
Gortemaker Algra Feenstra architects B.V.
Aannemer
Bouwonderneming Stout B.V.
Oplevering

Locatie

-
Rhoon
Nederland

Type

Droge afbouw

Type bouw

Nieuwbouw

Segment

Afbeelding
Huis van Albrandswaard

Situatiebeschrijving

Dit project omvat de nieuwbouw van het nieuwe gemeentehuis van Rhoon, ontworpen door architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra. Het gebouw is open en transparant naar alle kanten, wat de gemeente ook als organisatie wil uitstralen. Het gebouw kenmerkt zich door haar ronde vorm en de toepassing van veel glas en is alzijdig. Dat wil zeggen dat het geen voor- of achterkant heeft en het is zelfs volledig energieneutraal. 

Uitdaging

De complexiteit van de bijzondere ronde constructie van het gebouw was voor De Vier Totaal Afbouw BV een uitdaging met betrekking tot het uitzetten van de wanden en plafonds. Door de ronde vormen was het moeilijk om een referentiepunt te bepalen. 

Oplossing

De ronde constructie maakte het een uitdaging om Metal Stud® wanden en plafonds te monteren. Door de ronde schil van het gebouw was er namelijk geen referentiepunt te bepalen om de wanden en plafonds uit te zetten. Door middel van het inzetten van een PLT digitale laser werden daarom de posities voor wanden en plafonds digitaal uitgezet om zo doelmatig te kunnen werken.