referentieproject

Huis van Delft

Opdrachtgever
Delft Village B.V.
Architect
Koschuch
Aannemer
BC: Dura Vermeer / Ter Steege
Oplevering

Locatie

-
Delft
Nederland

Type

Droge afbouw

Type bouw

Nieuwbouw

Segment

Producten van

Afbeelding
House of Delft

Situatiebeschrijving

Huis van Delft is ontworpen door Patrick Koschuch als 'een ode aan de verbeelding'. In het ontwerp van Huis van Delft zijn drie imponerende, metershoge entrees verwerkt waarvan de contouren 'losjes' refereren aan de huizen van Delftse pioniers als Johannes Vermeer, Hugo de Groot, Piet Hein, Antoni van Leeuwenhoek en Reinier de Graaf. In totaal zijn er in Huis van Delft elf historische panden verwerkt. Leuk detail is dat Huis van Delft is voorzien van zo’n 120.000 handgebakken keramiek tegels van Koninklijke Tichelaar, in negen verschillende schakeringen blauw.

Accompli Afbouw Projecten BV heeft bij Huis van Delft in opdracht van de bouwcombinatie Dura Vermeer & Ter Steege het Gyproc wandsysteem geleverd en aangebracht in 53 nieuwbouwwoningen in een schitterend pand in het bruisende hart van Delft, op steenworp afstand van het centraal station.

Uitdaging

De uitdagingen binnen dit project bestonden onder andere uit:

  • de vroege voorbereiding van het project, om bevoorrading van materialen in de ruwbouwfase mogelijk te maken.
  • het beperken van de transporthandelingen met diverse materialen.
  • het optimaal benutten van de leefruimte, terwijl er werd voldaan aan alle gestelde eisen.
  • het brandwerend bekleden van grote staalconstructies in het pand. 

Oplossing

In het Huis van Delft heeft Accompli samen met de opdrachtgever de keuze gemaakt om te kiezen voor het bevoorraden van materialen in de ruwbouwfase; de Gyproc Afbouwpakketten. Dit vergde een vroege voorbereiding van het project, maar leverde aan het eind veel op. Hierdoor werd onder andere de CO2-uitstoot gereduceerd, aangezien er weinig transporthandelingen met diverse materialen nodig waren op het project. Daarnaast droegen ook de Gyproc wandsystemen bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot middels de Gyproc Cradle to Cradle gecerticifeerde gipskartonplaten. 

Verder is er in samenwerking met Gyproc gekeken naar de toe te passen wandsystemen om de ruimtes zo optimaal mogelijk te benutten en tegelijkertijd te voldoen aan alle gevraagde eisen. Tot slot zijn er grote staalconstructies in het pand aanwezig welke brandwerend bekleed zijn door Accompli, in samenspraak met Gyproc is hier gekeken naar de toe te passen materialen en detaillering.