referentieproject

Jumbo EFC Bleiswijk

Opdrachtgever
Intospace
Architect
Mulder Blauw
Aannemer
ASK Romein
Oplevering

Locatie

-
Bleiswijk
Nederland

Type

Droge afbouw

Type bouw

Nieuwbouw

Producten van

Afbeelding
Jumbo Bleiswijk

Situatiebeschrijving

Voor de Nederlandse supermarktketen Jumbo en investeerder Intospace bouwde ASK Romein een nieuw e-fulfilment center in Bleiswijk (NL). Het gigantische e-fulfilment center is maar liefst 40.000 m2 groot en gebouwd om nog beter te kunnen inspelen op het almaar veranderende winkelgedrag van de consument. Het vormt een logistieke hub van waaruit klanten hun online bestelde boodschappen rechtstreeks thuis kunnen ontvangen.

Het pand is ontwikkeld doordat de vraag naar online shoppen, ook voor de dagelijkse boodschappen, steeds populairder werd. Het pand bevat op de begane grond verscheidene koel- en vriesruimten voor opslag van voedsel. Daarnaast zijn er ook opslagruimten voor de niet-gekoelde producten. De verdieping bestaat uit een deel mezzanine, en een deel kantoren. De kantoren bestaan uit aparte kantoordelen, kantoortuinen, spreekruimten, kantine, restaurant, en kleed/doucheruimten. 

Door de ontwikkelaar is de hoogste BREEAM kwalificatie nagestreefd, namelijk 'Outstanding'. Eilers Afbouw heeft voor ASK Romein binnen dit project de afbouw gerealiseerd.

Uitdaging

Begin 2020 werd Eilers Afbouw benaderd door ASK om de afbouw van dit gebouw te realiseren. Samen hebben zij de juiste materialisatie gevonden om te voldoen aan de wensen van de klant. De volgende onderdelen werden daarvoor geleverd en aangebracht:

  • Metal Stud® wanden
  • Systeemplafonds
  • Tegelwerk
  • Glaswanden
  • Binnendeuren
  • Behang- en schilderwerk

Het gebouw moest daarbij voldoen aan de hoogste BREEAM kwalificatie: 'Outstanding'. Dit zorgde voor een extra uitdaging voor het gehele project. 

Oplossing

Om de BREEAM kwalificatie 'Outstanding' te behalen werd de nieuwbouw onder meer uitgerust met HR++glas, hoogwaardige gevel-, vloer- en dakisolatie, zonnepanelen, energiezuinige gebouw- en terreinverlichting (LED). Deze werd aangesloten op een WKO-installatie. Alle door Eilers Afbouw gebruikte materialen van Gyproc hebben er mede voor gezorgd dat deze kwalificatie is behaald.