referentieproject

Koningsplein fase 2a+b

Opdrachtgever
ASR Dutch Prime Retail Projects B.V.
Architect
Rappange & Partners architecten b.v.
Aannemer
Burgland Bouw B.V.
Oplevering

Locatie

Koningsplein
Amsterdam
Nederland

Type

Droge afbouw

Type bouw

Renovatie
Transformatie

Producten van

Afbeelding
Koningsplein

Situatiebeschrijving

Dit project omvatte de renovatie en transformatie van een monumentaal pand naar appartementen, een drielaagse retail en een supermarkt. 

De huurappartementen aan het Koningsplein zijn ingepast in een eeuwenoud, compleet gerenoveerd pand. Met als resultaat dat geen enkele indeling hetzelfde is. De 22 unieke, karaktervolle appartementen zijn 43 tot 160 m² groot met imposante raampartijen, veelal hoge plafonds en vaak een fijne buitenruimte. De afwerking van de keuken en badkamer is luxe, precies zoals je in dit segment mag verwachten.

Daarnaast is er een compleet nieuwe supermarkt in de kelder gebouwd en als derde spektakelstuk is er een retail van drie bouwlagen casco gebouwd. En als derde spektakelstuk heeft Afbouw Nederland BV een retail van drie bouwlagen casco gebouwd. 

Uitdaging

Bouwen op een postzegel is een term die vaker wordt gehoord, maar dit was eerder bouwen op geen postzegel. Ook waren er diverse tussenverdiepingen waardoor er bij de werkvoorbereiding en logistiek een flinke uitdaging lag om alles met de juiste hoeveelheden en materialen op de juiste plekken te krijgen.

Oplossing

De uitvoering van Afbouw Nederland BV ging hand in hand met de uitvoering van de opdrachtgever. Vaak werd er dan ook ter plekke bekeken en samen besloten wat de beste methode was om de vele uitdagingen het hoofd te bieden. De oplossingen binnen dit project bestonden uit diverse onderdelen:

  • Toepassing van 60 min brandwerende plafonds met zeer hoge geluidseisen. Welke volledig moesten worden voorzien van achterhout, een extra belasting van 75kg/m² aan moesten kunnen én de bovenliggende stalen constructies brandwerend moesten beschermen.
  • Toepassing van IVI-profielen bij woningscheidende wanden.
  • Leveringen werden afgestemd op de dagelijkse behoefte. Wat betekende dat er bijna dagelijks bestellingen gedaan werden voor maximaal twee dagen werk.
  • De daken, hellende kappen en gevels zijn door Afbouw Nederland BV door middel van na-isolatie en het nodige gipswerk naar de eisen van het huidige Bouwbesluit Nieuwbouw opgewaardeerd.
  • Door toepassing van de juiste voorzetwanden is de supermarkt thermisch goed geïsoleerd.