referentieproject

Reinier Haga Orthopedisch Centrum

Opdrachtgever
Stichting Reinier Haga Groep
Architect
EGM architecten
Aannemer
Sprangers
Oplevering

Locatie

-
Zoetermeer
Nederland

Type

Droge afbouw
Natte afbouw

Type bouw

Nieuwbouw

Producten van

Afbeelding
Reinier Haga Orthopedisch Centrum

Situatiebeschrijving

Het ultramoderne Reinier Haga Orthopedisch Centrum bestaat uit 7.500 m2 en is verdeeld over drie verdiepingen. Het centrum beschikt onder andere over 4 operatiekamers, 44 bedden en 15 dagbehandelingsbedden/-stoelen. Het is hiermee een van de grootste klinieken voor orthopedische chirurgie van Nederland.

De orthopediekliniek is gerealiseerd in het zogenoemde Zorghart van Zoetermeer, waar verschillende eerste- en tweedelijns zorginstellingen gevestigd zijn. De kliniek is verbonden met het naastgelegen LangeLand Ziekenhuis (LLZ) en maakt, indien nodig, efficiënt gebruik van alle aanvullende medische voorzieningen van het LLZ.

Uitdaging

Op dit project heeft Eillers Afbouw meerdere disciplines uitgevoerd. Zij waren verantwoordelijk voor het leveren en monteren van:

  • alle binnenwanden (allen uitgevoerd in Metal Stud®);
  • alle systeemplafonds;
  • de prachtige tegelwerkvloer in de vide alsmede al het vloer- en wandtegelwerk in de natte ruimtes;
  • het stucwerk in de trappenhuizen;
  • de akoestische wanden ter plaatse van de vide;
  • de aftimmerkoven langs de gevel;
  • divers klein timmerwerk.

De ronde wanden met zeer korte straal ter plaatse van de kamers waren binnen dit project een mooie uitdaging. 

Oplossing

Alle disciplines van Eilers Afbouw kwamen samen in dit project. Van de binnenwanden tot het tegelwerk en de plafonds, tot aan het stucwerk en het 'gevelwerk' in de vide.

De monteurs hebben door middel van voorbuigen en nat maken de uitdagende ronde wanden uiteindelijk prima kunnen monteren. De vele installatieonderdelen op dit project zijn zorgvuldig en netjes weggewerkt boven de plafonds en in de wanden. De coördinatie op het werk tussen installateurs/aannemer en afbouwer liep erg goed.