referentieproject

Stationsstraat 17-19 Tilburg

Opdrachtgever
Magis Vastgoed
Oplevering

Locatie

Stationsstraat 17-19
Tilburg
Nederland

Type

Droge afbouw

Type bouw

Transformatie

Segment

Producten van

Afbeelding
Stationsstraat Tilburg

Situatiebeschrijving

Voormalig woonhuis annex bankgebouw uit 1883 in eclectische stijl van de Tilburgse lakenfabrikant Johannes Diepen naar ontwerp van de Tilburgse architect W.F.J.H. Bouman. In het complex zat eerder de Nederlandse Bank gehuisvest. De lakenfabrikant en later diens echtgenote Anna Thissen waren correspondent voor die bank. Sinds 1908 doet het dienst als bankgebouw, eerst voor de NV Credietvereniging Amsterdam en later voor Van Lanschot Bankiers. 

Binnen dit project werd het bankgebouw getransformeerd naar 44 appartementen op drie woonlagen. Daarbij zijn de oude elementen, zoals vloeren en zelfs kroonluchters behouden gebleven.

Uitdaging

De diversiteit in verschillende wandopbouwsystemen, gecombineerd met een oud monumentaal bankgebouw met hoge geluidseisen in het hartje van de binnenstad leverde diverse uitdagingen op. 

Het bankgebouw werd getransformeerd naar 44 appartementen, volgens de hoge eisen van nu. De houten kapconstructie is op verschillende plaatsen in het zicht gebleven. Daarom was een goede detaillering een 'must' met als resultaat een strakke moderne afwerking met het warme authentieke gevoel.

Oplossing

In het voortraject heeft Van Dijk Afbouwprojecten samen met hun Gyproc adviseur de wensen van de opdrachtgever in kaart gebracht. Door de juiste keuzes te maken uit de verschillende afbouwsystemen (denk aan dB eisen, hoogtes en diktes) hebben zij de opdrachtgever overtuigd van hun expertise. Ook bij de dagelijkse begeleiding van het totale project in de 'hometown' van Van Dijk Afbouwprojecten zaten zij kort op de bal. Hierdoor werden knelpunten in het proces snel verholpen. Denk hierbij aan uitdagingen in transport (hartje binnenstad) en detaillering die per situatie aangepast moest worden.