Hero Image
Afbeelding
Gyproc LOOPD campagne
@ minuten min

Waar jij nu zijn school mee bouwt, bouwt hij later jouw woning van

Samen hebben we afgesproken toe te werken naar een circulaire economie. We zijn ons bewust van onze rol in het verduurzamen van de gezamenlijke leefomgeving. Daarnaast stijgt de vraag naar hergebruik van grondstoffen én duurzame oplossingen.

Gyproc introduceert een duurzame innovatie. Het eerste remontabele Metal Stud® wandsysteem, onze duurzaamste wand tot nu toe.

Hét eerste remontabele Metal Stud wandsysteem

Door de losmaakbare voegbare voeg van Gyproc LOOPD® wandsystemen is het mogelijk om de bouwstenen van een Gyproc wand opnieuw te gebruiken. De bouwmaterialen van nu worden op deze manier ook de bouwmaterialen voor de volgende generatie. Zo werken we met elkaar aan een wereld met mínder gebruik van nieuwe grondstoffen en méér hergebruik van bestaande materialen.

De voordelen op een rij: 

 1. Duurzamere wanden, klaar voor de toekomst; 
   
 2. Lagere schaduwkosten dan traditionele wandsystemen;
   
 3. Past uitstekend binnen circulair bouwen. 

Hergebruik van een Gyproc LOOPD wand

Gyproc LOOPD® wanden zijn remontabel. Dit maakt het verplaatsen, veranderen of hergebruik van de wanden mogelijk. Per onderdeel verschilt de mate van hergebruik, daarna is het mogelijk ieder onderdeel te recyclen.

​​​​​​​Gyproc gipskartonplaten

Gyproc A, RF, WR en dB

 • 1-2 keer herbruikbaar*;
 • Oneindig recyclebaar.

 

Gyproc platen

 

Gyproc DuraGyp

 • Ca. 3 keer herbruikbaar*;
 • Oneindig recyclebaar.

Gyproc DuraGyp

Gyproc HABITO®

 • Ca. 5 keer herbruikbaar*;
 • Oneindig recyclebaar.

Gyproc HABITO

Glaswol van ISOVER

Volledig herbruikbaar.

Isover Sonepanel

Metal Stud profielen

Ca. 3 keer herbruikbaar*, daarna recyclebaar.

* afhankelijk van de staat van demontage.  

GypFrame

De bouwstenen van een LOOPD wand

Door Gyproc LOOPD® Voegband en Gyproc LOOPD® Voegmiddel in combinatie aan te brengen, is het mogelijk de voegafwerking eenvoudig te verwijderen. Op deze manier worden de schroeven zichtbaar en kan de Metal Stud® wand eenvoudig gedemonteerd worden voor hergebruik of recycling.

Gyproc LOOPD Voegband

Extreem sterk en ultra dun geweven glasvezel voegband voor remontabele Gyproc Metal Stud® wanden.

Ontdek Gyproc LOOPD® Voegband >

LOOPD voegband

Gyproc LOOPD Voegmiddel

Lichtgrijs kant-en-klaar voegmiddel voor remontabele Gyproc Metal Stud® wanden.

Ontdek Gyproc LOOPD® Voegmiddel >

LOOPD voegmiddel

Gyproc Nederland aan het woord

'Lichtgewicht en duurzaam'

‘Making the world a better home’, dat is het doel van Saint-Gobain. De Franse producent wil dit bereiken door wereldwijd leider te worden in lichtgewicht en duurzaam bouwen. Bij Gyproc Nederland vertaalt zich dat in de overtuiging dat ze een essentiële bijdrage kunnen leveren aan beter bouwen voor mens en natuur. De fabrikant van gipssystemen voor de droge en natte binnenafbouw geeft hier invulling aan door verschillende duurzame innovaties te ontwikkelen en op de markt te brengen. Voorbeelden hiervan zijn Gyproc Regips A, Gyproc FireBloc en het onlangs geïntroduceerde Gyproc LOOPD systeem.

Bron: Plafond en Wand.info

Gyproc LOOPD

Biltz en Bovero aan het woord

'Biltz en Bovero geloven in revolutionair wandsysteem'

Losmaakbaar en volledig herbruikbaar; het zijn de belangrijkste eigenschappen van Gyproc LOOPD. Het revolutionaire Metal Stud-wandsysteem wordt toegepast bij de renovatie van het kantoor van Shell. Biltz en Bovero zijn sinds 2022 betrokken bij de renovatie. "De opdrachtgever wil grotere, deels open ruimtes, maar ook de mogelijkheid om de indeling in de toekomst weer aan te passen." "Met Gyproc LOOPD heb je meer mogelijkheden om de indeling op termijn aan te passen, zonder dat je wanden hoeft af te voeren."

Bron: Cobouw

Jilles Boonstoppel (Bovero) en Roel Geutjes (Biltz)

EGM Architecten aan het woord

'Losmaakbaarheid is de nieuwe norm'

Kwalitatief hoogwaardige gebouwen met een grote flexibiliteit, minimale milieubelasting, een gezond binnenmilieu, duurzame materiaaltoepassing en architectonische kwaliteit; EGM architecten legt de lat hoog. Zo is het bureau betrokken geweest bij de ontwikkeling van Gyproc LOOPD, een volledig herbruikbaar Metal Stud wandsysteem. Losmaakbaarheid is de nieuwe norm.

Bron: Cobouw

EGM Architecten aan het woord

 

Kraaijvanger Architecten aan het woord

'Nieuw wandsysteem kan bijdragen aan een positieve footprint'

Hoe kunnen gebouwen bijdragen aan een betere wereld? Met die vraag houden Vincent van der Meulen en Bart van der Werf-Logtenberg van Kraaijvanger Architects uit Rotterdam zich al jaren bezig. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een uniek wandsysteem.

Bron: Cobouw

Kraaijvanger Architecten aan het woord

 

Hoe verwerk je Gyproc LOOPD wandsystemen?

Gyproc LOOPD® wanden worden op dezelfde eenvoudige wijze gemonteerd als de traditionele Gyproc wandsystemen, enkel de voegafwerking is anders. Door de losmaakbare voeg van Gyproc LOOPD® wandsystemen is het mogelijk om de bouwstenen van een Gyproc wand opnieuw te gebruiken. Gyproc LOOPD® is toepasbaar in Gyproc Classis (A, RF, WR en dB), Gyproc DuraGyp en Gyproc HABITO® wanden.

Alles over de verwerking >

Gyproc LOOPD wandsystemen in uw project

U vindt voor uw project eenvoudig de juiste Gyproc LOOPD® wandsystemen met de Gyproc Selector. Wilt u meer informatie, projectgericht advies, bestekteksten of BIM objecten? Neem dan contact op met uw Gyproc adviseur of de Gyproc Helpdesk, wij helpen u graag verder. Ook hebben we de antwoorden op veelgestelde vragen samengevoegd.

Zekerheid met Gyproc

GyprocGarant

Levenslange garantie op de prestaties van Gyproc systemen. Naast de garantie op de prestaties, biedt GyprocGarant u de zekerheid van een volledige (technische) ondersteuning vóór, tijdens en na oplevering van het project.


Lees verder >

Specialisten in afbouw en verwerking

Gyproc Professionals vormen een netwerk van vooraanstaande afbouwbedrijven, die gespecialiseerd zijn in de verwerking van Gyproc lichtgewicht afbouwsystemen. Bent u op zoek naar een partij waar u mee kunt samenwerken? Bekijk dan het overzicht.


Maak kennis met alle Gyproc Professionals >

geplaatst op: 24.04.2023 - bijgewerkt op: 31.08.2023