Hero Image
Afbeelding
Regips campagne
Gips
Producten

Regips A: uniek én milieuvriendelijk

Als u anno 2021 meer gebruik wilt maken van gerecyclede producten, zet u met Gyproc Regips A een stap in de goede richting. Deze gipskartonplaten bestaan gegarandeerd voor 30% uit gerecycled gipsmateriaal, dat is maar liefst zes keer (!) meer dan waarmee standaard gerekend wordt.

Het merendeel van de Gyproc gipsplaten bevat al 15% gerecycled gips, waar de Nationale Milieu Database rekent met 5% gerecyclede gipscontent als het aankomt op gipsplaten. Gyproc Regips A, met 30% gerecycled gipsmateriaal is daarom zeer uniek en milieuvriendelijk. 

 

Eigenlijk zijn deze gipskartonplaten dus niet zo nieuw. Met 30% gerecycled gipsmateriaal en 100% gerecycled karton bestaan ze voor een groot deel uit teruggewonnen grondstoffen. Dat betekent dat we samen de cirkel rond kunnen maken en streven naar een circulaire bouwwereld. Er worden minder primaire grondstoffen gebruikt, omdat het gewonnen gipsmateriaal hergebruikt wordt.

Gyproc Regips A is een ideaal product om circulair te bouwen.

recycle proces

 

Kaan Architecten over 'Hoogwaardige recycling: duurzaamheid zonder uithangbord'

Op het Rotterdamse bureau van KAAN Architecten wordt intensief samengewerkt en ontworpen aan diverse duurzame projecten op uiteenlopende schaalniveaus. Van kleinschalige ontvangstpaviljoens, verbouwingen en interieurs tot aan grote woningbouwprojecten, onderwijscentra en rechtbanken. Deze projecten hebben vaak een complex karakter en vormen ook een vruchtbare bodem voor het op hoogwaardige wijze integreren van duurzaamheid zonder deze als uithangbord te gebruiken.

Lees het volledige artikel op Cobouw

 

 

KAAN Architecten