referentieproject

All Electric woningen

Opdrachtgever
Woningstichting Veluwonen
Architect
Schutte Bouw en Ontwikkeling
Aannemer
Schutte Bouw en Ontwikkeling
Oplevering

Locatie

-
Eerbeek
Nederland

Type

Droge afbouw

Type bouw

Renovatie

Segment

Producten van

Afbeelding
All Electric woningen

Situatiebeschrijving

Dit project betreft de renovatie van vier woningen van Woningstichting Veluwonen. Het zijn de oudste woningen van de woningbouwvereniging, die stammen uit 1946. Het verzoek was een grootschalige renovatie met als doel een grote kwaliteitsverbetering en een extreem laag energieverbruik en lage Total Cost of Ownership. Toepassing van onder andere isolatie van vloeren, gevels en dak in combinatie met energiezuinige installaties diende daarbij te leiden tot een gezond binnenklimaat, een goede geluidsisolatie en een goed afwerkingsniveau. Met als einddoel een nul op de meter woning met een energienota van € 0,- voor gebruik van verwarming, warm water en elektrische apparaten.

Uitdaging

Het project was een vervolg op twee eerdere projecten die met hetzelfde concept werden uitgevoerd. Namelijk een proefwoning in Nijmegen in 2015 en een woning in Arnhem in 2016. Deze projecten werden allemaal uitgevoerd met hetzelfde projectteam, bestaande uit aannemer Schutte Bouw en Ontwikkeling, installateur Feenstra en ActiveWarmth/Gyproc. Gepla werd destijds gevraagd om aan dit bouwteam deel te nemen en heeft daarom in de genoemde woningen de plaatsing van de (voorzet)wanden voor haar rekening genomen. 

Het was een uitdaging om dit nieuwe concept in uitvoering te brengen in samenwerking met de andere partijen in het bouwproces, en dat steeds in een relatief korte bouwtijd. De voorzetwanden werden daarbij allen uitgevoerd in het Gyproc Cable Stud systeem, gecombineerd met de ActiveWarmth panelen. Wat toch iets anders is dan standaard voorzetwanden maken. Ook budget technisch lag er een uitdaging en daarom was meedenken op alle fronten gewenst.

Oplossing

Een groot aandeel in de oplossing kwam tot stand met behulp van de innovatieve wandverwarming van ActiveWarmth. De woningen zijn daarnaast tijdens de renovatie rondom voorzien van Gyproc voorzetwanden en de daken zijn aan de binnenkant ook volledig voorzien van een bekleding met gipsplaten, eveneens gecombineerd met de Gyproc ActiveWarmth panelen.

Het werken met dergelijke nieuwe producten is altijd spannend en kan tijdens het proces de nodige kopzorgen geven. Hiermee omgaan is de kunst en zorgen voor de juiste man op de juiste plaats is dan een ‘must’. Gelukkig kon Gepla rekenen op een goede verstandhouding met Gyproc en is het mogelijk geweest om met de verwerking van deze nieuwe innovatieve producten het kennisgebied te verbreden.