Hero Image
Afbeelding
Gyproc BIM plug-in
Project in voorbereiding
Project in uitvoering

Gyproc BIM plug-in

De Gyproc BIM-plugin is een unieke BIM plug-in ontwikkeld voor binnenwanden en plafonds. Eenvoudig in gebruik, op basis van segment of systeemtype en direct in te laden in jouw BIM-model. De plug-in is gekoppeld aan de Gyproc database, zodat je de zekerheid hebt dat alle systemen up-to-date zijn en voldoen aan de regelgeving.

Gyproc BIM plug-in vernieuwd! Download versie 2.0

De Gyproc BIM plug-in is vernieuwd. Door een verbetering in de technologie krijg je hierdoor een stabielere verbinding tussen de plug-in en de Gyproc Selector. Dit geeft veel extra gebruiksgemak. Bovendien kun je rekenen op nieuwe functionaliteiten.

 

Nieuwe functionaliteiten

 • NL/SfB-, Stabu 2 systematiek en IFC klasse parameters toegevoegd. Dit vereenvoudigt de uitwisseling van informatie tussen verschillende partijen en systemen. Je kunt zelf bepalen hoe je dit indeelt in jouw BIM-model.  
 • Extra controlefunctie op de eisen van het gewenste systeem. Hiermee controleer je eenvoudig of de prestaties van het systeem, zoals brandwerendheid, luchtgeluidsisolatie, gewicht, lengte en maximale wandhoogte bij brand, voldoen aan de eisen van het project.
 • De mogelijkheid om systeemnamen toe te voegen of aan te passen naar eigen naamgeving binnen het project. Hierbij behoud je de connectie met de Gyproc database.
 • Controlefunctie op updates. Zo beschik je altijd over de laatste versie.
 • Directe link naar de Gyproc database. Dat scheelt tijd in het zoeken van aanvullende informatie en schrijven van bestekken. Bovendien zijn alle systemen altijd up-to-date.
 • Remontabele Gyproc LOOPD® wandsystemen toegevoegd aan de plug-in. Een duurzame keuze maken was nog nooit zo makkelijk.
 • Lambda-waardes toegevoegd. Zo maak je heel eenvoudig een complete berekening.

 

Andere verbeteringen

 • Download-knop voor BIM-objecten op de overzicht- en systeempagina van de Gyproc Selector.
 • Diverse technische verbeteringen maken werken met de plug-in nog eenvoudiger. 
 • Voorbereiding op koppeling met Saint-Gobain Solutions. Ten behoeve van Gyproc Afbouwpakketten® voor maatwerk op de bouwplaats.

Wat is BIM?

BIM staat voor 'Building Information Management'. BIM is geen doel, maar een communicatiemiddel voor betere samenwerking en innovatieve bouwmogelijkheden. Een BIM-model is een informatiemodel, een database waarin proces- en productinformatie van een project centraal wordt opgeslagen. Het is een digitale weergave van de functionele en fysieke eigenschappen van een bouwwerk.

Voor welke BIM software?

De plug-in / add-in is verkrijgbaar voor Revit en Archicad en ondersteunt verschillende Archicad en Revit versies.

Revit logo

Archicad logo

Bouwcheck

De ingebouwde check zorgt ervoor dat je altijd de juiste wand- en plafondsystemen gebruikt die passen bij de constructie. De 'check' controleert of de Gyproc objecten die je toegepast hebt ook daadwerkelijk toegepast kunnen worden in jouw model.

Bouwcheck

 

Regelgeving

 

Voldoen aan de regelgeving

Gyproc wand- en plafondsystemen voldoen altijd aan de huidige Nederlandse regelgeving en blijven up-to-date door een directe verbinding met onze database.

Tijdwinst

Een juiste binnenwand of plafond vinden voor een project was nog nooit zo eenvoudig. De Gyproc Selector biedt je de keuze om op prestatie of segmentniveau te filteren en zo de juiste wand of het juiste plafond te vinden. Een verkeerde wanddikte behoort daarmee tot de verleden tijd.

Tijdwinst

 

Level of Detail

 

Van grof naar detail

Of je nu werkt als architect, aannemer, afbouwer, adviesbureau of modelleur, je stelt het LOD niveau naar wens in. Hierdoor bevat het object altijd de benodigde informatie.

Veelgestelde vragen

Om je sneller te kunnen helpen met vragen, hebben we de veelgestelde vragen, inclusief antwoorden, gebundeld.

Waaronder vragen over:

 • de meest recente versie;
 • de functies van de Gyproc BIM-plugin;
 • oplossingen voor de meest voorkomende foutmeldingen;
 • en meer.