Hero Image
Afbeelding
Vanaf fabriek
@ minuten min

Vanaf fabriek: 'levering naar Gyproc dealers en bouwplaatsen'

Na de productie van onze gipsproducten in de fabriek nemen we verschillende maatregelen om onze toeleveringsketen duurzamer te maken.

 • We verplaatsen een deel van ons transport van de weg naar het water, zowel binnenstedelijk als buiten de stad. Hiermee verminderen we onze CO2-uitstoot én rijden er minder vrachtwagens op de snelweg.
  • Naar projectMet een innovatieve logistieke oplossing voor afbouwprojecten in de stad, slaan we afbouwmaterialen buiten de stadskern op en worden op afroep op het juiste moment geleverd. Zo hoeven er geen vrachtwagens meer de stad in én beperken we het aantal transportbewegingen tot het minimum. 
  • Van fabriek naar handelaar: In samenwerking met Van Keulen Bouwmaterialenhandel hebben al meer dan 20 gipsvaarten plaatsgevonden. Op deze manier worden pallets met gipsplaten rechtstreeks vanaf de fabriek in Kallo (België) afgeleverd bij de handelaar. Sinds we in 2012 gestart zijn met de gipsvaarten varen er jaarlijks zo'n acht schepen naar de bouwmaterialenhandel. Een schip kan ca. 30.000 m2 gipsplaten vervoeren, dat staat gelijk aan 10 tot 11 volgeladen vrachtwagens. Door deze leveringen over water hebben er 800 tot 880 vrachtwagens minder gereden. 
    
 • We verbeteren constant de ladingsgraad én maken gebruik van route-optimalisatie. Hierdoor zijn er minder transportbewegingen nodig en stoten we minder CO2 en stikstof uit.
   
 • 15% van onze vrachtwagens rijdt reeds op LNG, een milieuvriendelijkere brandstof. Dit aandeel blijven we uitbreiden.

Interessante links