Hero Image
Afbeelding
verduurzamen campagne
@ minuten min

Verduurzamen en circulair bouwen met Gyproc

'Making the world a better home’. Dát is waar we bij Saint-Gobain met z’n allen elke dag aan werken. We voelen ons verantwoordelijk voor de impact die we hebben op mens en natuur. Bij alles wat we doen. Daarom werken we continu aan slimme oplossingen die ervoor zorgen dat de bouw duurzamer wordt. We pakken onze voortrekkersrol en willen leider zijn in lichtgewicht en duurzaam bouwen.

De Saint-Gobain Groep heeft wereldwijd haar doelstellingen bepaald om nog verder te verduurzamen. Gyproc Nederland draagt hier lokaal aan bij door de uitrol van onze Routekaart voor Verduurzamen.

Klimaatdoelen Saint-Gobain

Afbeelding
klimaatdoelen_saint-gobain_2

De focus op verduurzamen is ook terug te vinden in de gehele levenscyclus van onze gipsproducten. Vanaf delven van grondstoffen tot de sloop van een gebouw en terugwinning van gipsmateriaal.

In product: 'van grondstof tot gipsproduct'

Bij de productie van onze gipsproducten maken we uitsluitend gebruik van natuurgips en rookgas-ontzwavelingsgips. Natuurgips komt wereldwijd voor in de bodem en wordt al duizenden jaren gebruikt als bouwmateriaal. Rookgas-ontzwavelingsgips is een gipssoort dat gewonnen wordt bij het ontzwavelen van rookgassen. Beide gipssoorten bestaan uit dezelfde chemische samenstelling en zijn eeuwig recyclebaar zonder verlies van kwaliteit en niet schadelijk voor de gezondheid.

In product

In fabriek: 'op de productielocatie in Kallo'

Bij de productie van onze gipsproducten in de fabriek hebben we een constante focus op verduurzamen. Dit vertaalt zich in slimme oplossingen op het fabrieksterrein voor de inzet van duurzamere energie en in de toelevering van grondstoffen. 

In fabriek

Vanaf fabriek: 'levering naar Gyproc dealers en bouwplaatsen'

Na de productie van onze gipsproducten in de fabriek nemen we verschillende maatregelen om onze toeleveringsketen duurzamer te maken.

Vanaf fabriek

Na gebruik: 'circulariteit waarborgen'

Verduurzamen betekent niet alleen investeren in duurzamere producten, productiemethodes of milieubewustere transportbewegingen. Gips kan namelijk zonder verlies van kwaliteit keer op keer gebruikt worden om nieuwe gipskartonplaten van te maken. Voor ons heel vanzelfsprekend om hier gebruik van te maken. Echter, we gaan niet alleen zo om met gebruikte gipskartonplaten, we willen zo slim mogelijk omgaan met álle beschikbare middelen.

 

Na gebruik

geplaatst op: 13.07.2023 - bijgewerkt op: 15.12.2023