Hero Image
Afbeelding
verduurzamen campagne
2 min

Verduurzamen en circulair bouwen met Gyproc

'Making the world a better home', dat is het doel van Saint-Gobain. Bij Gyproc Nederland vertaalt zich dat in de overtuiging dat we een essentiële bijdrage kunnen leveren aan ieders welzijn door met passie een comfortabele, duurzame en gezonde leefomgeving te creëren. Op die manier willen we de referentie zijn op duurzaam en innovatief bouwen en beloven we onder andere de impact op onze planeet te verbeteren. Er ligt dus een grote focus op duurzaamheid in onze purpose, visie, missie.

De Saint-Gobain Groep heeft wereldwijd haar doelstellingen bepaald om nog verder te verduurzamen. Gyproc Nederland draagt hier lokaal aan bij door de uitrol van onze Routekaart voor Verduurzamen.

Klimaatdoelen Saint-Gobain

Afbeelding
klimaatdoelen_saint-gobain_2

De focus op verduurzamen is ook terug te vinden in de gehele levenscyclus van onze gipsproducten. Vanaf delven van grondstoffen tot de sloop van een gebouw en terugwinning van gipsmateriaal.

In product: 'van grondstof tot gipsproduct'

Bij de productie van onze gipsproducten maken we uitsluitend gebruik van natuurgips en rookgas-ontzwavelingsgips. Natuurgips komt wereldwijd voor in de bodem en wordt al duizenden jaren gebruikt als bouwmateriaal. Rookgas-ontzwavelingsgips is een gipssoort dat gewonnen wordt bij het ontzwavelen van rookgassen. Beide gipssoorten bestaan uit dezelfde chemische samenstelling en zijn eeuwig recyclebaar zonder verlies van kwaliteit en niet schadelijk voor de gezondheid.

In product

In fabriek: 'op de productielocatie in Kallo'

Bij de productie van onze gipsproducten in de fabriek hebben we een constante focus op verduurzamen. Dit vertaalt zich in slimme oplossingen op het fabrieksterrein voor de inzet van duurzamere energie en in de toelevering van grondstoffen. 

In fabriek

Vanaf fabriek: 'levering naar Gyproc dealers en bouwplaatsen'

Na de productie van onze gipsproducten in de fabriek nemen we verschillende maatregelen om onze toeleveringsketen duurzamer te maken.

Vanaf fabriek

Na gebruik: 'circulariteit waarborgen'

Verduurzamen betekent niet alleen investeren in duurzamere producten, productiemethodes of milieubewustere transportbewegingen. Gips kan namelijk zonder verlies van kwaliteit keer op keer gebruikt worden om nieuwe gipskartonplaten van te maken. Voor ons heel vanzelfsprekend om hier gebruik van te maken. Echter, we gaan niet alleen zo om met gebruikte gipskartonplaten, we willen zo slim mogelijk omgaan met álle beschikbare middelen.

 

Na gebruik

geplaatst op: 13.07.2023 - bijgewerkt op: 07.09.2023