De Saint-Gobain Gyproc Trophy

Met de Gyproc Trophy waardeert Gyproc Nederland de creativiteit en het vakmanschap van de Gyproc Professionals, het netwerk van vooraanstaande plafond- en wandmontagebedrijven die zijn opgeleid en gespecialiseerd in de verwerking van Gyproc afbouwsystemen. 

De Gyproc Trophy wordt eenmaal per twee jaar uitgereikt. De Gyproc Professionals schrijven zich in voor de competitie met een project dat zij gerealiseerd hebben. Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen op vakmanschap, het realiseren van de gewenste architectuur, bouwkundig slimme oplossingen, duurzaamheid, samenwerking, de rol van het afbouwbedrijf tijdens het bouwproces en de realisatie van de technische criteria.

De vakjury bestaat uit specialisten op het gebied van bouwkundige educatie, innovatie, duurzaamheid, gebiedsontwikkeling, projectontwikkeling, architectuur, afbouw en journalistiek.

De Gyproc Trophy 2022
De uitreiking van de 8e Gyproc Trophy vond plaats op 23 september 2022 en leverde als grote winnaar Muller Afbouwgroep met het spraakmakende New Amsterdam Court House. Muller ging deze editie aan de haal met de Gyproc Trophy 2022 en de publieksprijs: de Gyproc Professionals Keuze.

Woningbouw
In de categorie Woningbouw won AT Projecten met The Valley in Amsterdam, Wouters Totaal Afbouw werd runner-up met 't Eemgoed in Almere.

Utiliteitsbouw
In de categorie Utiliteitsbouw was B&O Projectafbouw de trotse winnaar van de Trophy met het multifunctionele onderwijsgebouw Echo TU Delft. Hier was het de Kwakman Groep die als runner-up werd gekozen voor de renovatie beddentorens van het AMC. 

Innovatie
Kwakman Groep was ook de trotse winnaar van de Innovatieprijs, eveneens met het project AMC renovatie beddentorens. 

Juryrapport
In het uitgebreide juryrapport met een overzicht van alle inzendingen van de 8e Trophy editie, kunt u de beoordeling van de vakjury van alle 32 projecten nalezen.