Hero Image
Afbeelding
Nach
Gyproc Trophy

Nationale Gyproc Trophy winnaars

Iedere twee jaar wordt de Gyproc Trophy op nationaal niveau georganiseerd. Alle Gyproc Professionals doen hieraan mee en hierdoor doen ze niet alleen mee om de grootste afbouwprijs te winnen van Nederland, maar ook direct om de wereldwijde prijs binnen te slepen.

Winnaars 2022

De uitreiking van de 8e Gyproc Trophy vond plaats op 23 september 2022 in TivoliVredenburg en leverde als grote winnaar Muller Afbouwgroep met het spraakmakende New Amsterdam Court House. Muller ging deze editie aan de haal met de Gyproc Trophy 2022 en de publieksprijs: de Gyproc Professionals Keuze.

 

Woningbouw
In de categorie Woningbouw won AT Projecten met The Valley in Amsterdam, Wouters Totaal Afbouw werd runner-up met 't Eemgoed in Almere.

 

Utiliteitsbouw
In de categorie Utiliteitsbouw was B&O Projectafbouw de trotse winnaar van de Trophy met het multifunctionele onderwijsgebouw Echo TU Delft. Hier was het de Kwakman Groep die als runner-up werd gekozen voor de renovatie beddentorens van het AMC. 

 

Innovatie
Kwakman Groep was ook de trotse winnaar van de Innovatieprijs, eveneens met het project AMC renovatie beddentorens. 

 

Juryrapport
In het uitgebreide juryrapport met een overzicht van alle inzendingen van de 8e Trophy editie, kunt u de beoordeling van de vakjury van alle 32 projecten nalezen.

Winnaars 2019

Op 27 september jl. werden tijdens een feestelijke avond in het Louwman Museum in Den Haag de Nationale Gyproc Trophy’s 2019 uitgereikt. Schuurmans Afbouwsystemen ging als grote winnaar naar huis met de Gyproc Trophy 2019 voor woongebouwproject Pontsteiger in Amsterdam. Daarnaast is Schuurmans Afbouwsystemen de winnaar in de categorie Utiliteitsbouw met project Raadhuishotel in Amsterdam. Janse Afbouw is winnaar in de categorie Innovatie met het project Winkelcentrum Heuvelgalerie in Eindhoven en SBB binnenafbouw is in de categorie Woningbouw de beste met het project Haarlemmerpoort in Amsterdam. Ook de publieksprijs ‘Gyproc Professionals Keuze’ was voor SBB binnenafbouw met project Haarlemmerpoort.

 

Nationale Gyproc Trophy 2019

De Nationale Gyproc Trophy wordt iedere twee jaar uitgereikt. Met deze prijs waardeert Saint-Gobain Gyproc Nederland de creativiteit en het vakmanschap van de top van afbouwend Nederland: de Gyproc Professionals. Voor deze 7e editie zonden de Gyproc Professionals in totaal 25 projecten in, in de categorieën Woningbouw, Utiliteitsbouw of Innovatie.


Mark van Houten, commercieel directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland blikt terug op de avond: “De Gyproc Trophy was voor de 7e keer een prachtig podium om aan de Gyproc Professional-bedrijven waardering en erkenning te tonen voor hun vakmanschap, inzet én creativiteit. De Trophy is bevestiging van ons partnerschap en daar hechten wij veel waarde aan. Wij feliciteren alle winnaars en runners-up met hun prachtige prestaties. Zij hebben de lat voor de 8e Gyproc Trophy nu al zeer hoog gelegd!”

 

Runners-up

In de categorie Woningbouw won De Jong Afbouw Bergambacht met het project Carnegie Villa Appartments in Den Haag de tweede prijs; de runner-up. In de categorie Utiliteitsbouw was die eer weggelegd voor de Kwakman Groep, voor hun inzending Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht. De categorie Innovatie, altijd een bijzondere categorie, kende dit jaar twee runners-up, te weten het Kloostercomplex Oude Dijk in Tilburg van Van DIJK Afbouwprojecten en Musis Sacrum in Arnhem van Van Vonderen Interior Contractors.

 

Gyproc Professionals Keuze

De ‘Gyproc Professionals Keuze’ is een publiekprijs en wordt gekozen door de Gyproc Professional bedrijven zelf. In deze categorie dongen alle 25 inzendingen mee naar de prijs. Dit jaar mocht SBB binnenafbouw deze ereprijs in ontvangst nemen voor het project Haarlemmerpoort in Amsterdam.

 

Vakjury

De inzendingen zijn zorgvuldig beoordeeld door de vakjury, onder voorzitterschap van Jos Lichtenberg. De overige leden van de jury, afkomstig uit vele disciplines van de bouwkolom, zijn Eloise Maingay, Ad Tissink, Ad Maas, Jos van den Hoven en Eric Vreedenburgh. Bij de beoordeling van de inzendingen kijken de juryleden naar vakmanschap, het realiseren van de gewenste architectuur, bouwkundig slimme oplossingen, samenwerking, de rol van het afbouwbedrijf tijdens het bouwproces en de realisatie van de technische criteria. Daarnaast speelt de wijze waarop de ingezonden informatie is gepresenteerd in woord en beeld een belangrijke rol.

 

Juryvoorzitter Jos Lichtenberg geeft zijn visie op de ontwikkeling van de Gyproc Trophy en het juryproces: “Ik heb de prijs per editie zien groeien. De serieuze voorbereiding, waarin veel tijd wordt geïnvesteerd en de hele uiterst professionele entourage geven ook veel gewicht aan de prijs. Dat laat ook zien dat de deelnemers buitengewoon serieus worden genomen. Voor de jury is ook de traditionele rondreis om inzendingen te bezoeken en te beoordelen een enorm genot. Om op één dag zoveel vakmanschap te mogen bewonderen. Gelukkig mochten we dit jaar ook runner-ups aanwijzen, waarmee we meer dan vroeger onze waardering voor de kwaliteit in de breedte kunnen uiten.”

 

“Wij zijn de leden van de vakjury weer zeer erkentelijk voor hun tijd, enthousiasme en energie om uit alle prachtige inzendingen deze mooie winnaars en runners-up te kiezen. Het was zeker geen eenvoudige opgave!”, aldus Mark van Houten.

Winnaars 2017

Kwakman Afbouw Volendam BV is de winnaar van de ‘Gyproc Trophy 2017’ met het project ‘hotel Amstelkwartier’ in Amsterdam. De prijs is onderdeel van de ‘Gyproc Trophy’ en is op vrijdag 29 september jl. in Tiel voor de zesde keer uitgereikt. De ‘Gyproc Trophy 2017’ is de hoofdprijs. Deze prijs omvat het geheel van facetten die afbouwprojecten uitdagend maken. Het project ‘hotel Amstelkwartier’ maakte vooral indruk op de jury, omdat de afbouwer in staat is gebleken om met een extreem hoog kwaliteitsniveau en een hoge montagesnelheid veel waarde toe te voegen. 

 

Voor het gebouw was vooraf door de opdrachtgever een LEED Platinum doelstelling op duurzaamheid geformuleerd. Daarom heeft Kwakman Afbouw Volendam gekozen om te werken met materiaalpakketten waarbij de gipsplaten in de fabriek vooraf al op maat zijn gezaagd. Dit heeft enorm bijgedragen aan een sterke reductie van afval op de bouwplaats waardoor men zeer schoon en stofvrij, heeft kunnen werken. Het project ‘hotel Amstelkwartier’ scoorde eveneens hoog in de categorieën ‘Commerciële Gebouwen’ en ‘Innovatie en Duurzaamheid’.

 

‘Gyproc Trophy’

De ‘Gyproc Trophy’ kent zes prijzen. Deze tweejaarlijkse wedstrijd is een initiatief van Saint-Gobain Gyproc, wereldwijd marktleider op het gebied van gipsproducten en -systemen voor de binnenafbouw. Met de ‘Gyproc Trophy’ waardeert Saint-Gobain Gyproc het creatief en vakkundig gebruik van Gyproc systemen door vooraanstaande plafond- en wandmontage bedrijven, de Gyproc Professionals.

 

Voor deze wedstrijd schrijven de Gyproc Professionals zich in met een project dat zij hebben gerealiseerd. De hoofdprijs, de ‘Gyproc Trophy’, en de winnaars van de 4 subcategorieën worden gekozen door een vakjury en worden beoordeeld op vakmanschap, architectuur en technische criteria. De zesde categorie, de ‘Gyproc Professionals Keuze’, is de publieksprijs en wordt gekozen door de Gyproc Professionals zelf. 

 

De winnende projecten worden door Saint-Gobain Gyproc Nederland ingezonden voor de Internationale Gyproc Trophy 2018 die op 23 maart 2018 in Lissabon wordt gehouden. 

 

Winnaars Gyproc Trophy subcategorieën 

• Commerciële gebouwen
Projecten binnen deze categorie zijn utiliteitsbouwprojecten, die een commercieel functie hebben, zowel nieuwbouw als renovatie. Deze categorie kende 6 inzendingen. Als winnaar is uitgeroepen MAT Afbouw BV met het transformatieproject ‘de Timmerfabriek’ op het voormalige terrein van Wilton Feijenoord in Schiedam. 
Bekijk de projecten

• Publieke gebouwen
Projecten binnen deze categorie zijn utiliteitsbouwprojecten, nieuwbouw en renovatie, die een publieke functie hebben. In deze categorie zijn 11 projecten ingezonden. De jury heeft als winnaar MAT Afbouw BV aangewezen met het project ‘Technische Natuurwetenschappen Campus’ in Delft.
Bekijk de projecten

• Woningbouw
Projecten binnen deze categorie voorzien allemaal in een uiteindelijke woonfunctie. Uit maar liefst 11 inzendingen is Kwakman Afbouw Volendam BV door de jury tot winnaar uitgeroepen met het project ‘Wijnhavenkwartier’ in ’s Gravenhage.
Bekijk de projecten

• Innovatie en duurzaamheid
Projecten binnen deze categorie kenmerken zich door een innovatieve afbouw oplossing, en/of blinken uit in verduurzaming van de gebouwde omgeving. Tot winnaar is uitgeroepen Gepla BV met het project ‘4 all-electric woningen’ in Eerbeek. De jury zegt hierover: “Het betreft de renovatie van een viertal woningen die op zichzelf niet in het oog springend zijn. Echter in het kader van de op handen zijnde energietransitie naar gasloos liggen er voor afbouwers enorme kansen om elektrische verwarming in wanden weg te werken en daarmee het werkterritorium een stuk te verleggen.”
Bekijk de projecten

 

De ‘Gyproc Professionals Keuze’

De ‘Gyproc Professionals Keuze’ is een publiekprijs en wordt gekozen door de Gyproc Professionals zelf. In deze categorie dongen alle 33 inzendingen mee naar de prijs. De winnaar is het nieuwbouwproject ‘Ligne’ (categorie publieke gebouwen) in Sittard, van Gepla B.V.. De tweede plaats is voor SBB binnenafbouw b.v. met het project ‘paviljoen This is Holland’ (categorie publieke gebouwen) in Amsterdam. Op de derde plaats is geëindigd het project ‘Huize Rosa’ (categorie publieke gebouwen) in Nijmegen van MB Afbouw Montage B.V..


“Mooie dingen maken”

“De ‘Gyproc Trophy’ is een bijzondere waardering voor het vakmanschap van de afbouwbedrijven, waarbij gekeken wordt naar de kwaliteit van de uitvoering, innovaties en naar de oplossing van problemen, waarvan anderen dachten dat deze onoplosbaar waren”, zegt Mark van Houten, commercieel directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland. “Wij organiseren de ‘Gyproc Trophy’, zodat we kunnen laten zien wat voor mooie dingen er in de binnenafbouw gemaakt worden. Een perfect podium om je bedrijf voor het voetlicht te plaatsen. En juist de onafhankelijke vakjury ziet een heleboel extra’s in de ingezonden projecten. Extra speciaal is de ‘Gyproc Professonals Keuze’: dé prijs, die men aan elkáár toekent. Wat is mooier om jouw project gekozen te laten worden door je vakbroeders? Ook dit jaar was het weer een fenomenaal evenement met terechte winnaars.”

 

Jury

De vakjury van de ‘Gyproc Trophy’ 2017 bestaat uit: 
• Jos Lichtenberg, voorzitter van de jury en onder meer emeritus hoogleraar Productontwikkeling aan de Technische Universiteit Eindhoven, faculteit Bouwkunde; 
• Ad Tissink, techniek redacteur bij Cobouw, vakblad voor aannemers;
• Eloise Maingay, eigenaar van Kloekplan; 
• Eric Vreedenburgh, architect en oprichter van architectenbureau Archipelontwerpers; 
• Ad Maas, manager techniek bij Saint-Gobain Gyproc Nederland.

 

Bij de beoordeling van de inzendingen kijken de vakjuryleden naar vakmanschap, het realiseren van de gewenste architectuur, bouwkundig slimme oplossingen, samenwerking, de rol van het afbouwbedrijf tijdens het bouwproces en de realisatie van de technische criteria. Daarnaast speelt de wijze waarop de ingezonden informatie is gepresenteerd in woord en beeld een belangrijke rol. 

Winnaar 2015

“We hebben gezocht naar foutjes, maar die waren er niet. Daarom gaat de Gyproc Trophy 2015 naar …” Zo bouwt juryvoorzitter Jos Lichtenberg de spanning op. Uiteindelijk verschijnt op het grote scherm MB Afbouwmontage voor het hoofdkantoor van Brand Loyalty in ‘s-Hertogenbosch. Op dat moment wordt Martin Burhenne bedolven onder de felicitaties van de collega-afbouwbedrijven.

 

“Leuk, tof, super”, is de reactie van de directeur van het afbouwbedrijf uit Zaltbommel. “Twee jaar geleden waren we ook genomineerd, toen voor het Noord-Brabants Museum in ‘s-Hertogenbosch, maar nu had ik echt wel het gevoel dat de prijs naar ons kon gaan. Op de een of andere manier wist ik dat het tussen ons en Accompli zou gaan en toen zij de eerste twee prijzen kregen, ging ik er eigenlijk van uit dat de Trophy ook naar Zuidland zou gaan. Gelukkig voor ons heeft de jury anders besloten.”

 

'Tijdloze allure'

Het project aan de Koningsweg maakt volgens Lichtenberg vooral indruk op de jury door zijn vakmanschap en hoge afwerkingsniveau. “We hebben in dit gebouw genoten van een hoogwaardige afbouw. De strakheid van de zelfs dubbel gekromde oppervlakte van de trappen, de mooie en smaakvolle details, zoals de houten binnenschil van de trap en de glasaansluitingen op de borstweringen, de verzorgde binnenpuien en mooie deuroplossingen en de half verzonken plafondverlichting geven dit project een tijdloze allure”, aldus de juryvoorzitter.

 

Naast het project in ‘s-Hertogenbosch waren vier andere projecten genomineerd voor de tweejaarlijkse prijs: Accompli Afbouw uit Zuidland voor Theater De Stoep in Spijkenisse, De Jong Afbouw Bergambacht voor de transformatie van de Arena Towers in Amsterdam, MAT Afbouw uit Zaltbommel voor de transformatie van de Melkfabriek in Hilversum en Schelp Bouw & Interieur uit Eersel voor de Cacaofabriek in Helmond.

 

“Wij hebben bij de beoordeling van de inzendingen gekeken naar vakmanschap, het realiseren van de gewenste architectuur, bouwkundige slimme oplossingen, samenwerking, de rol van het afbouwbedrijf tijdens het bouwproces en de realisatie van de technische criteria. Daarnaast speelde ook de presentatie van de inzendingen, zowel in woord als in beeld, een belangrijke rol. We hebben als jury vastgesteld dat er ook in crisistijd opmerkelijke projecten zijn gerealiseerd. Naast de vijf genomineerden waren er nog een aantal bijnanominaties. Met het niveau zat het dus wel goed. De inzendingen en met name de genomineerden laten een kentering zien in de markt. Alleen al vier van de vijf genomineerden waren transformatieprojecten”, aldus juryvoorzitter Lichtenberg.

Winnaars 2013

Vijf plafond- en wandmontageprojecten genomineerd voor Gyproc Trophy; prijs is beloning voor creativiteit en vakmanschap met gebruik van Gyproc-systemen.

 

Saint-Gobain Gyproc, wereldwijd marktleider op het gebied van gipsproducten en systemen voor de binnenafbouw, reikt op 27 september 2013 tijdens de Gyproc Professionals-dag de nationale Gyproc Trophy uit. Deze prijs – voor de vierde keer uitgereikt – beloont creatief en vakkundig gebruik van Gyproc-systemen bij plafond- en wandmontage. De nationale Gyproc Trophy kent een aantal prijzen: voor de hoofdcategorie Gyproc Trophy en de Innovatieprijs bepaalt een vakjury de winnaar. Daarnaast is er de ‘Keuze van de Gyproc Professionals’, voorheen de publieksprijs. Hierin kiezen Gyproc Professionals zelf welk project zij het best vinden. Alle winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Gyproc Professionals-dag die op 27 september 2013 plaatsvindt in Rotterdam. 

 

Uit de 22 inzendingen voor de Gyproc Trophy heeft de vakjury uiteindelijk vijf plafond- en wandmontagebedrijven genomineerd. Daarbij beoordeelden de juryleden inzendingen op vakmanschap, het realiseren van de gewenste architectuur, bouwkundig slimme oplossingen, samenwerking, rol van het afbouwbedrijf tijdens het bouwproces, en de realisatie van de technische criteria. Daarnaast keek de vakjury naar de wijze waarop de informatie is gepresenteerd in woord en beeld. Onderstaande partijen dingen met de genoemde projecten mee naar de Gyproc Trophy 2013: 

  • Cobra Afbouwtechniek voor Het Fries Museum, Leeuwarden
  • Kwakman Afbouw Volendam voor het Rijks Museum, Amsterdam 
  • MAT Afbouw voor Art Otel, Amsterdam
  • MB Afbouw Montage voor Museumkwartier, Den Bosch
  • Van Vonderen Interior Contractors voor EMCR, Rotterdam

 

Innovatieprijs

De Innovatieprijs wordt uitgereikt aan de partij die het best gebruik maakt van een bijzondere, nog niet eerder vertoonde oplossing binnen het project. Uit de 22 inzendingen voor de Gyproc Trophy en de drie inzendingen specifiek voor de Innovatieprijs zijn drie partijen genomineerd: 

  • MAT Afbouw voor transformatie GAK-gebouw, Amsterdam
  • Schuurmans Afbouwsystemen voor Isala klinieken, Zwolle
  • Van Vonderen Interior Contractors voor Strijp S, Eindhoven

 

Keuze van de Gyproc Professionals

In de categorie ‘Keuze van de Gyproc Professionals’ dingen alle 25 inzendingen mee naar de award. De Gyproc Professionals stemmen zelf op het project dat zij het best vinden. Dit gebeurt tijdens de Gyproc Professionals-dag 2013 zelf, waar ze uiteraard niet mogen stemmen op hun eigen project. 

 

“We zijn er zeer trots op dat we maar liefst 25 hoogwaardige inzendingen hebben ontvangen. Het geeft aan dat onze Gyproc Professionals in deze lastige tijd toch in staat zijn bijzondere projecten te realiseren. Voor ons is dit opnieuw het bewijs van de bijzondere combinatie tussen vakmanschap en de hoge kwaliteit van Gyproc-producten”, zegt Peter Janmaat, algemeen directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland. 

 

De jury bestaat dit jaar uit: 

  • Jos Lichtenberg, onder andere hoogleraar Productontwikkeling aan de Technische Universiteit Eindhoven, faculteit Bouwkunde; 
  • Ad Tissink, techniekjournalist bij aannemersdagblad Cobouw;
  • Eloise Maingay, eigenaar van Kloekplan;
  • Eric Vreedenburgh, oprichter van architectenbureau Archipelontwerpers;
  • Ad Maas, manager Techniek & Innovatie bij Saint-Gobain Gyproc Nederland.

Winnaar 2011

Schuurmans Afbouwsystemen B.V. in Vught is de winnaar van de Saint-Gobain Gyproc Trophy 2011. Het bedrijf krijgt de prijs voor de realisatie van het afbouwproject in het nieuwe hoofdkantoor van KPMG Langerhuize in Amstelveen. 

 

MAT Afbouw B.V. in Zaltbommel werd tijdens de feestelijke bekendmaking van de Gyproc Trophy onderscheiden met de Innovatieprijs 2011 voor het project Stadskantoor Nieuwegein.

 

Net als de Innovatieprijs werd de Publieksprijs dit jaar voor de eerste keer uitgereikt. En ook deze prijs werd gewonnen door MAT Afbouw voor het Stadskantoor Nieuwegein. 

 

De Gyproc Trophy wordt elke twee jaar uitgereikt. Peter Janmaat, algemeen directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland, zegt hierover:

“Met het uitreiken van deze Trophy, de nieuwe Innovatieprijs en de Publieksprijs willen wij onze waardering laten blijken voor bijzonder vakmanschap van onze Gyproc Professionals en voor projecten met een bijzondere creativiteit.”

 

Trophy 

In het project voor KPMG Langerhuize maakte Schuurmans Afbouwsystemen gebruik van diverse Gyproc-systemen. Volgens de jury getuigt de uitvoering van een bijzondere vakkundige klasse.

 

Het hoofdkantoor van KPMG Langerhuize werd door architectenbureau Marcel van der Schalk in Amsterdam ontworpen en Bouwbedrijf Wessels Zeist was hoofdaannemer. 

 

Het juryrapport zegt over het winnende project: “In de atria die toegang bieden tot het pand, is de detaillering van de koven van zeer hoog niveau. De gebogen koven met geïntegreerde verlichting corrigeren de bouwtoleranties, zodat het strijklicht nagenoeg geen problemen oplevert. Schuurmans Afbouwsystemen heeft bij de koven gehandeld naar de detailleringswensen van de architect en de daarbij benodigde constructie zelf bedacht en uitgewerkt. De uitvoering heeft geleid tot een naadloze aansluiting van de systeemplafonds op de koofconstructie.”

 

“Schuurmans heeft bij dit project ook een rol gespeeld in de engineering. Dit heeft geleid tot onder meer goed uitgevoerde rondingen en glaswerk. Voor de combinatie met Metal Stud-wanden is een bijzonder goede oplossing gevonden in de toepassing van gemoffelde gezette aluminium profielen bij de houten deurkozijnen. Ook hier is sprake van een hoog afwerkingsniveau”, aldus het juryrapport. 

 

Namens de directie van Schuurmans Afbouwsystemen is de Gyproc Trophy 2011 in ontvangst genomen door de heer Jo Bergman. Daarbij gaf hij aan dat Schuurmans Afbouwsystemen bijzonder verheugd en vereerd is met het winnen van deze prijs, en dankte hij de jury voor de lovende woorden. “Het door de jury vermelde hoge niveau van afbouw is tot stand gekomen door de inzet van, en de optimale samenwerking tussen alle betrokken partijen; variërend van architect en aannemer tot en met leveranciers en medewerkers op de werkvloer”, aldus de heer Bergman.

 

Schuurmans Afbouwsystemen B.V. uit Vught is de winnaar van de Saint-Gobain Gyproc Trophy 2011. Het bedrijf krijgt de prijs voor de realisatie van het afbouwproject in het nieuwe hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen. Dit project werd door architectenbureau Marcel van der Schalk in Amsterdam ontworpen en Bouwbedrijf Wessels Zeist was hoofdaannemer. 

 

Innovatieprijs 

De jury had een tweeledige reden om te kiezen voor het Stadskantoor Nieuwegein als winnaar van de eerste Innovatieprijs: de optimalisatie van het Ri-Acoustic-systeem, maar vooral de rol die MAT Afbouw in het bouwproces speelde. Daarmee nam MAT Afbouw de rol op zich van procesverbetering door ketenintegratie. Het juryrapport: “Deze Gyproc Professional beseft dat ketenintegratie de toekomst is en dat een afbouwer daarin een duidelijke positie kan en moet innemen. Gezien de vroegtijdig afgewogen positie in het bouwproces en de belangrijke optimalisatie van een standaard Gyproc-product, roept de jury dan ook MAT Afbouw uit als winnaar van de Innovatieprijs.”

 

Architectenbureau 3XN a/s in Kopenhagen tekende voor het ontwerp van het Stadskantoor, Bouwcombi Stadhuis Nieuwegein (BAM Utiliteitsbouw en Ballast Nedam) trad op als hoofdaannemer.

 

Volgens ing. Marco Mooren van MAT Afbouw is deze prijs een prachtige kroon op het werk als het gaat om onderscheidend vermogen. “We zijn al jaren actief om ons in de markt onderscheidend te profileren met onze benadering en ons werk. Wellicht is dat juist in de huidige moeilijke marktomstandigheden extra belangrijk en wij hopen hiermee ook een voorbeeld voor de rest van de markt te zijn.”

 

MAT Afbouw B.V. uit Zaltbommel ontving de Innovatieprijs 2011 voor het project Stadskantoor Nieuwegein. De Innovatieprijs werd uitgereikt aan het project met de meest bijzondere, nog niet eerder vertoonde oplossing. Bijvoorbeeld op het gebied van producten, toegepaste oplossingen, logistiek, arbeid of kostenbeheersing. Architectenbureau 3XN a/s in Kopenhagen tekende voor het ontwerp van het Stadskantoor, Bouwcombi Stadhuis Nieuwegein (BAM Utiliteitsbouw en Ballast Nedam) trad op als hoofdaannemer.

 

Publieksprijs 

De Publieksprijs wordt niet door een jurykeuze bepaald, maar door de stemmen van de Gyproc Professionals en het grote publiek, die via de website konden worden uitgebracht. Een duidelijke meerderheid van de stemmen ging naar het Stadskantoor Nieuwegein van MAT Afbouw, die hiermee afgetekend winnaar werd van ook deze prijs.

 

De jury 

De jury bestaat uit vijf ervaren vakmensen in de bouw, onder voorzitterschap van prof.ir. Hans Ruijssenaars van Hans Ruijssenaars Architecten. De andere juryleden zijn de heer prof.dr.ir. Jos Lichtenberg (hoogleraar Bouwproductontwikkeling Technische Universiteit Eindhoven), de heer Edwin Lammertink (dga van Mandel ontwikkelingsgroep in Ede en gastdocent aan de Haagse Hogeschool en de Hogeschool Utrecht), de heer Albert Schuurman (redactiecoördinator van het vakblad Plafond en Wand Info) en de heer ir. Ad Maas Eur Ing (manager Techniek en Innovatie van Saint-Gobain Gyproc Nederland).

 

De jury had de moeilijke taak de vijf genomineerde projecten uit 22 inzendingen te beoordelen op vakmanschap, architectuur en technische criteria. Alle ingezonden projecten en de nominaties zijn terug te vinden op www.gyproctrophy.nl

 

Juryvoorzitter Hans Ruijssenaars: “Na afloop van een prachtige en zonnige rondrit langs de vijf genomineerde werken hebben we na ampele beraadslagingen tijdens een lange, maar zeer genoeglijke avond toch een mooie winnaar kunnen kiezen. Het was niet eenvoudig, omdat het vakmanschap bij alle genomineerde projecten van hoog niveau was. Schuurmans Afbouwsystemen heeft in een voorbeeldige samenwerking met de andere partijen een zorgvuldig bedacht en zeer mooi uitgevoerd werk afgeleverd, dat terecht bekroond wordt met de Trophy 2011.”

 

Winnaar van de Gyproc Trophy 2011 , de heer Jo Bergman namens Schuurmans Afbouwsystemen, met juryvoorzitter de heer Hans. Ruijssenaars en Peter Janmaat, algemeen directeur van Saint-Gobain Gyproc Nederland.

geplaatst op: 14.12.2022 - bijgewerkt op: 26.04.2023